Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

MINA [ M.V. ]

28. 09. 2024. 18:08 >> 18:12

NVO

Prikupljeno preko 5,4 hiljade eura za psihofizičku podršku ženama

Na događaju “Trka za lijek” /Race for the Cure/, koji je održan danas na podgoričkom brdu Gorica, prikupljeno je preko 5,4 hiljade eura pomoći za psihofizičku podršku ženama za povratak u redovne tokove života nakon operacije karcinoma dojke.

Kako je saopšteno iz nevladine organizacije (NVO) Brini o sebi, događaj je okupio 1.036 registrovanih učesnika koji su registracijama donirali novac za podršku ženama koje se liječe od karcinoma dojke.

“Prikupljeno je 5.462 eura, koja će biti opredijeljena za psihofizičku podršku ženama za povratak u redovne tokove života nakon operacije karcinoma dojke”, kaže se u saopštenju.

Predsjednica NVO Brini o sebi, Ivona Dabetić, kazala je da je “Trka za lijek” važno podsjećanje za sve žene na neprocjenjivi značaj brige o sebi.

“U skladu sa sloganom trke “Svakim korakom podržavamo jedni druge”, danas smo poslali snažnu poruku svim ženama koje se bore sa karcinomom dojke da nijesu same u toj borbi”, rekla je Dabetić.

Događaju su prisustvovale supruga predsjednika države, Milena Milatović, ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država, Italije i Francuske, Džudi Rajzing Rajnke, Andreina Marsela, An Mari Maske i Dona Meken.

One su, kako se dodaje, pozvale prisutne žene da blagovremeno brinu o sebi i naglasile značaj prevencije sa ciljem ranog otkrivanja karcinoma dojke.

“Istakle su podršku organizovanju “Trka za lijek” događaja u Crnoj Gori i zahvalile organizatorki na aktivnostima koje sprovodi sa ciljem podrške ženama koje se liječe od karcinoma dojke”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je danas na Gorici u znak podrške trčalo i šetalo više od hiljadu žena, muškaraca i djece, a tri ženska i tri muška pobjednička mjesta simbolišu pobjedu svih žena nad karcinomom dojke.

Dodaje se da su prvi kroz cilj prošli Đole Radović, Anton Glogaj i Nemanja Ćetković, dok je prvo mjesto među ženama osvojila Milica Radulović, drugo Ana Krivokapić i treće Ksenija Ražnatović, a četvrta je kroz cilj prošla jedanaestogodišnja djevojčica Ester Vukotić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније