Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J. [ Mina ]

27. 05. 2024. 20:24 >> 20:24

Aleksandar Grgurović

"Ukidanje Osnovnog suda u Danilovgradu ugrozilo bi efikasnost pravosuđa"

Ukidanje Osnovnog suda u Danilovgradu ugrozilo bi efikasnost i kvalitet pravosudnog sistema i povećalo stopu nezaposlenosti u tom gradu, upozorio je predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović.

On je u saopštenju naveo da mu nije prihvatljiv Nacrt plana racionalizacije pravosudne mreže koji predviđa ukidanje Osnovnog suda u Danilovgradu i njegovo pripajanje Osnovnom sudu u Podgorici.

Kako je istakao Grgurović, preliminarni rezultati popisa stanovništva iz prošle godine pokazuju da opština Danilovgrad bilježi rast broja stanovnika.

Grgurović je rekao da taj trend priliva novih stanovnika dodatno naglašava potrebu za očuvanjem Osnovnog suda u Danilovgradu.

“Spajanje Osnovnog suda u Danilovgradu sa Osnovnim sudom u Podgorici bi dovelo do preopterećenja već opterećenog suda u Podgorici, čime bi se ugrozili efikasnost i kvalitet pravosudnog sistema”, ocijenio je Grgurović.

Prema negovim riječima, ukidanje Osnovnog suda bi negativno uticalo na rad notara i javnih izvršitelja u Danilovgradu, a smanjenje obima posla i potencijalno zatvaranje kancelarija ovih službenika bi povećalo stopu nezaposlenosti u opštini.

Grgurović je dodao da je Nacrt Plana racionalizacije pravosudne mreže donijet bez adekvatnih konsultacija sa lokalnom samoupravom, što, kako je rekao, pokazuje ozbiljan nedostatak transparentnosti i poštovanja prema građanima Danilovgrada.

On je pozvao nadležne organe da preispitaju Nacrt Plana i razmotre alternativna rešenja koja bi uključivala optimizaciju rada Osnovnog suda u Danilovgradu, bez njegovog ukidanja.

Grgurović je kazao da Plan ne samo da predstavlja korak unazad za pravosudni sistem, već i za građane Danilovgrada, koji su se godinama oslanjali na Osnovni sud kao stub pravde i sigurnosti.

“Kao zajednica, ostajemo jedinstveni u našem protivljenju ovom neprihvatljivom Planu, i spremni smo da se borimo za zaštitu prava naše zajednice i očuvanje pravde za sve građane”, poručio je Grgurović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније