Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Bojana Despotović [ TVCG ]

24. 05. 2024. 07:43 >> 09:51
Čitaj mi:

Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo

Ivan Šćekić na čelu ACV

Savjet Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV) jednoglasno je, nakon javnog konkursa, odlučio da Ivan Šćekić bude direktor Agencije u četvorogodišnjem mandatu, potvrđeno je Portalu RTCG u ACV-u.

Saglasnost na izbor je dao ministar saobraćaja i pomorstva, Filip Radulović.

Na javnom konkursu se prijavilo sedam kandidata i sprovedena je kompletna procedura prema Zakonu o vazdušnom saobraćaju.

Šćekić je od 18. marta bio vršilac dužnosti direktora Agencije za civilno vazduhoplovstvo.

Iz ACV je naglašeno da je u tom kratkom periodu uspio da počne i ostvari brojne aktivnosti i međunarodne sastanke značajne za jačanje ugleda i napretka ACV.

Šćekić je diplomirani inženjer vazdušnog saobraćaja.

Osim stručnih referenci, ima značajno iskustvo u ovoj oblasti i izuzetno je upućen u djelovanje civilne vazduhoplovne vlasti na unutrašnjem i na međunarodnom nivou.

Prije ove odgovorne pozicije, bio je direktor Sektora za sigurnost vazdušne plovidbe Agencije.

U Agenciji su odgovorili i da novi direktor ACV nije član nijedne političke partije.

Šćekić je nedavno najavio da su u fokusu očuvanje i podizanje nivoa sigurnosti i bezbjednosti vazdušnog saobraćaja, apsolutna primjena međunarodnih i domaćih propisa te kadrovski stručno jačanje.

On je, između ostalog, naglasio i važnost rada da bi se, u saradnji sa resornim Ministarstvom saobraćaja i pomorstva i ostalim nadležnim institucijama, predložio novi Zakon o vazdušnom saobraćaju, nakon dužeg perioda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније