Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.V.

14. 06. 2024. 14:08 >> 14:08
Čitaj mi:

šćekić U BRISELU

Crna Gora napreduje u vazduhoplovstvu

Direktor Agencije za civilno vazduhoplovstvo (ACV), Ivan Šćekić i generalni direktor Evropske organizacije za sigurnost vazdušne plovidbe (EUROCONTROL), Raul Medina Kabaljero razgovarali su u Briselu o više značajnih tema iz ove oblasti. Sagovornici su razmijenili mišljenja o trenutnoj situaciji i razvoju vazdušnog saobraćaja, kao i o jačanju uspješne saradnje između crnogorske Agencije i jedne od najvažnijih organizacija.

Generalni direktor EUROCONTROL-a čestitao je Crnoj Gori na izboru direktora ACV-a, uz zajedničku ocjenu o značajnom napretku države u oblasti civilnog vazduhoplovstva, poput uvođenja vazdušnog prostora bez ruta (Free Route Airspace) i datalink usluge.

“Šćekić je ukazao na rezultate brojnih međunarodnih kontrola kojim je mjeren učinak Agencije, kao i potvrđena uspješna primjena evropskih standarda u civilnom vazduhoplovstvu.”, saopšteno je iz agencije.

Medina Kabaljero je zahvalio na aktivnom učešću Crne Gore na svim poljima u okviru razvoja sistema vazdušne plovidbe u svom prostoru i šire.

“Šćekić je istakao važnost podrške EUROCONTROL-a, čiji je naša država punopravni član od jula 2007. godine, aktivnostima Agencije na unapređenju civilnog vazduhoplovstva i jačanju sistema sigurnosti vazdušne plovidbe”, dodaje se.

U Briselu se održava i redovna sjednica Privremenog savjeta EUROCONTROL-a, kojoj prisustvuje direktor crnogorske Agencije za civilno vazduhoplovstvo, sa saradnicom za međunarodnu saradnju, Marijanom Vukčević.

Tema je obezbjeđivanje efikasnosti vazdušnog saobraćaja tokom ljeta, blagovremenim planiranjem i koordinacijom, na koje se podstiču svi akteri u vazduhoplovstvu.

U fokusu je bilo rješavanje izazova prouzrokovanih vojnim aktivnostima, velikim sportskim događajima poput Evropskog prvenstva u fudbalu EURO 2024 i Olimpijskih igara, kao i adekvatno upravljanje nepovoljnim vremenskim prilikama, da bi se smanjili poremećaji u saobraćajnoj mreži.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније