Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M. V.

21. 05. 2024. 20:31 >> 20:34
Čitaj mi:

PODACI

Gradska TV najgledaniji lokalni javni emiter

Gradska TV u aprilu ove godine bila je najgledaniji lokalni javni emiter u Crnoj Gori. To pokazuju podaci Crnogorskog telekoma.

Krajem prošle godine došlo je do promjene Savjeta RTV Podgorica i promjene menadžmenta.

Imenovani su i novi urednici.

Ubrzo nakon toga startovao je intenzivan rad, koji je već nakon pet mjeseci donio vidljive rezultate na nekoliko polja, uprkos pritiscima od kojih su neki dolazili spolja, a neki iznutra.

Komercijalni prihodi RTV Podgorica za posljednja tri mjeseca su za 110% veći u odnosu na isti period prošle godine.

Iako su na društvenim mrežama i pojedinim privatnim medijima u kontinuitetu postojali pritisci da Gradsku RTV Podgorica treba ugasiti, zaposleni i menadžment u lokalnom javnom emiteru su se trudili da je približe građanima Podgorice i Crne Gore, ističe direktor Vladimir Otašević.

„Bio je čak slučaj da član Savjeta RTV Podgorica pominje gašenje televizije. Naknadno je utvrđeno da je taj član Savjeta poslovno vezan za privatnu televiziju, našeg konkurenta, što je konflikt interesa u suštini. Tako da su to sve neke situacije koje smo imali u prethodnom periodu, a koje su, kako spolja i iznutra, imale reperkusije na rad RTV Podgorica“, kazao je Otašević.

Napori zaposlenih i menadžmenta, naglašava Otašević, rezultirali su povećanjem gledanosti, pa je Gradska RTV u aprilu, prema podacima crnogorskog Telekoma, bila najgledaniji lokalni javni emiter. Pozitivni rezultati zabilježeni su i u komercijalnom dijelu.

„Takođe, imamo i situaciju da smo u prethodnom peirodu preduzeli nekoliko različitih aktivnosti koje su rezultirale da komercijalni prihodi, u periodu poslednja tri mjeseca u odnosu na prethodnu godinu porastu čak 110,4 %, što je zaista jedan odličan pokazatelj našeg rada“, ističe Otašević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније