Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Mina ]

17. 05. 2024. 08:26 >> 08:50
Čitaj mi:

ministarstvo evropskih poslova

Završna proslava povodom Dana Evrope danas u Pljevljima

Završna proslava povodom Dana Evrope biće organizovana danas u Pljevljima, najavili su iz Ministarstva evropskih poslova (MEP) i dodali da će raznovrsnim programom biti istaknuta kulturna raznolikost i evropske vrijednost.

Iz tog Vladinog resora su rekli da će u Pljevljima biti završen Evropski đir - inicijativa u okviru koje Crna Gora proslavlja Dan Evrope.

Navodi se da je program osmislila opština Pljevlja, u saradnji sa MEP, a uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, u okviru programa EU4ME.

Ističe se da će manifestacija Evropski đir, koja će biti održana na Trgu „13. jul“, predstaviti bogatstvo pljevaljske kulture i umjetnosti.

Na manifestaciji će, kako su kazali, učestvovati lokalna kulturno–umjetnička društva Volođa i Pljevlja, Gradski tamburaški orkestar, plesni klub „Sonrisa“, kao i djeca i omladina sa teškoćama u razvoju – korisnici usluga Dnevnog centra i NVU Zračak nade.

“Program će biti otvoren za javnost i pružiće priliku da se uživa u raznolikosti i talentu naše zajednice, kao i da se Pljevlja na najljepši mogući način predstave široj javnosti”, rekli su iz MEP-a.

Kako su naveli, naziv Evropski đir simbolizuje dinamiku i energiju sa kojom Crna Gora pristupa procesu evropskih integracija i naglašava važnost pokreta, napretka i zajedništva.

“Pod tim simboličnim sloganom se kroz seriju raznovrsnih događaja u nekoliko crnogorskih opština – Bar, Nikšić, Mojkovac, Berane, Žabljak, Petnjica i Pljevlja tokom maja mjeseca obilježio Dan Evrope, sve sa ciljem jačanja evropskog duha i identiteta”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније