Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Mira Rovčani, Radio CG

10. 05. 2024. 21:04 >> 21:04
Čitaj mi:

obilježavanje dana evrope

Evropski đir ulicama Nikšića

Nikšićkim ulicama održana je biciklistička vožnja „ Evropski đir“ u okviru obilježavanja Dana Evrope.

Biciklisti svih uzrasta krenuli su sa Trga Šaka Petrovića, i prošli bulevarom Vuka Mićunovića, ulicama Baja Pivljanina, Narodne omladine, Vuka Karadžića, Nikole Tesle, Njegoševom pa sve do Trga slobode.

Vožnju dugu pet kilometara organizovalo je Ministarstvo evropskih poslova, u saradnji sa Opštinom Nikšić i NVO „Biciklo.me“, a uz podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

„Navikli smo na ulice koje su prepune automobila, a sada će biti ulice prepune bicikala. Zaista želim da pokažemo Nikšićanima i cijeloj Crnoj Gori da biciklo jeste prevozno sredstvo i da naši gradovi treba da budu prilagođeni za upotrebu bicikla za sve uzraste. Bez obzira na godine i mogućnosti biciklo je održivo i ekološko prevozno sredstvo i upravo je to ono što čini evropske vrijednosti“, istakao je Stefan Bulatović iz Ministarstva evropskih poslova.

Savjetnik predsjednika Opštine Nikšić Vojin Striković smatra da je od posebne važnosti promovisanje elemenata koji pripadaju zelenoj ageni.

„Između ostalog, to je i bavljenje svim onim aktivnostima koje će doprinositi da naša okolina i naša sredina u kojoj živimo bude čistija i da ona dobija one obrise koje mi priželjkujemo, ako želimo da ostavimo zdravu sredinu budućim generacijama. Jedna od takvih aktivnosti koje sprovodimo jeste promocija zdravih stilova života kao što je vožnja bicikla. Lokalna samouprava je uvijek usmjerena prema takvim aktivnostima. Ovo je samo jedna od aktivnosti koje ćemo u narednom periodu da sprovodimo“, poručio je Striković.

Evropski đir u Nikšiću realizovan je uz pratnju službenika Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније