Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

25. 04. 2024. 12:35 >> 12:38
Čitaj mi:

NOVAC ĆE biti uplaćen

Vlada će radnicima Instituta Igalo uplatiti 1,1 miliona eura

Predsjednica Sindikata zaposlenih Instiut "Dr Simo Milošević" Marija Obradović potvrdila je za Portal RTCG da je Vlada danas odlučila da im uplati jednokratnu jednokratnu pomoć i da će to učiniti do kraja dana.

Na ovaj način je izbjegnut štrajk radnika koji je bio planiran za danas.

Taj novac je Institut zaradio i on se nalazi kod Fonda zdravstva. Radnici ove zdravstvene ustanove od decembra nijesu primili platu.

Račun Instituta je blokiran, pa zbog toga se i ne može uplatiti novac Institutu, jer bi zbog blokade bio povučen za namirenje duga pravnih lica koja su blokirala račun - Jugobanka.

Nedavno je potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku Srđan Pavićević za TVCG kazao da je Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine završilo procjenu vrijednosti Instituta "Dr Simo Milošević" u Igalu koja je od krucijalne važnosti, jer će to pokazati kakva je vrijednost te zdravstvene ustanove a na osnovu toga će se osnovati i nove cijene i vrijednost akcija. Tako se daje mogućnost da se na kompetentan način razgovara sa manjinskim akcionarima.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније