Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

08. 04. 2024. 14:02 >> 14:22
7
Čitaj mi:

PROLONGIRANJE ILI TEMELJNOST

ASK-u se ne žuri da odluči o Đukanovićevim satovima

Agencija za sprečavanje korupcije još nije pribavila i ocijenila dokaze da li je bivši predsjednik države i nekadašnji čelnik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović zakonito stekao vrijednu kolekciju satova.

To su odgovorili Televiziji Crne Gore na pitanja koja je odluka u ovom slučaju, da li su satovi stečeni zakonito i šta ako nijesu.

Na sjednici Odbora za antikorupciju održanoj 20. marta ove godine, direktorka ASK Jelena Perović kazala je tada da će Agencija u narednih dvadesetak dana donijeti tu odluku, a iako rok ističe, oni navode da je neće donijeti jer javnost očekuje da to učine.

"Svaka odluka koju Agencija za sprečavanje korupcije donosi u upravnom postupku javno je dostupna na sajtu institucije. Predmet na koji se Vaša pitanja odnose, biće završen, kao i svaki drugi, nakon pribavljanja i ocjene dokaza, a odluka će, kao što smo i pomenuli, biti javno objavljena. Agencija ne donosi odluke na osnovu očekivanja javnosti, već na osnovu zakonito pribavljenih dokaza, bez obzira na to protiv koga se javnog funkcionera, bivšeg iii sadašnjeg, postupak vodi", preciizirali su u odgovorima.

Pomenuli su i to da je "u ovom predmetu odluku mogao da donose i Upravni sud, ali nije".

"Baš iz razloga što nije bilo zakonom zasnovanih dokaza za odlučivanje", tvrde iz ASK.

Pitanje oko vrijedne kolekcije koju Đukanović posjeduje na sjednici Odbora za antikorupciju održanoj 20. marta je zainteresovalo poslanika ZBCG Miluna Zogovića, koji je procijenio da se stiče utisak da se ASK više bavi time "da li je neki političar zaboravio da odjavi automobil koji je star 30 godina", a da ne vidi egzaktne primjere imovine koja nije u skladu sa legalnim prihodima.

O Đukanovićevim satovima Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) pokrenula je inicijativu, a u novembru prošle godine iz ASK-a su kazali da "će se uskoro oglasiti povodom ovog predmeta".

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније