Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

22. 03. 2024. 11:02 >> 11:01
Čitaj mi:

šaranović sa kolegama iz slovenije i s.makedonije

Osnažiti saradnju u oblasti borbe protiv kriminala i ilegalnih migracija

Crna Gora ima odličnu saradnju sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom u oblastima bezbjednosti, migracija i vanrednih situacija ali će se u narednom periodu ona dodatno osnažiti.

To je ocijenjeno na sastanku ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića sa ministrima unutrašnjih poslova Slovenije Boštjanom Poklukarom i Sjeverne Makedonije Panče Toškovskim uoči sastanka u okviru Brdo procesa.

Teme sastanaka bile su jačanje saradnje Crne Gore sa Slovenijom i Sjevernom Makedonijom u oblastima bezbjednosti, migracija i vanrednih situacija.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, poseban akcenat stavljen je na jačanje bilateralne operativne saradnje, kroz studijske posjete, razmjenu podataka i dobrih praksi, ali i operativne akcije u oblasti neregularnih migracija, suzbijanja krijumčarenja narkotika i borbe protiv terorizma.

Na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Slovenije Boštjanom Poklukarom, ministar Šaranović je, kako je saopšteno, istakao odlične odnose dvije države u razmjeni operativnih informacija i kontinuiranom sprovođenju niza aktivnosti na otkrivanju, dokumentovanju i procesuiranju kriminalnih grupa koje potiču iz Crne Gore, kao i na sprovođenju međunarodnih potraga, ekstradicija i suzbijanju svih vidova kriminaliteta.

„Ohrabrujemo razmjenu iskustava i pospješivanje dalje saradnje FAST timova, naročito imajući u vidu da je Slovenija jedna od najznačajnijih tranzitnih zemalja za naše bjegunce na putu ka Srednjoj i Zapadnoj Evropi. Takođe, određen broj naših bjegunaca u prethodnom periodu koristio je falsifikovane slovenačke identifikacione isprave, što u konačnom dodatno daje na bitnosti osnaživanja naše saradnje“, ocijenio je ministar Šaranović.

On je kazao da se nastavlja i odlična i sadržajna policijska saradnja sa Sjevernom Makedonijom.

"Kao i primjena Sporazuma o readmisiji, saradnja u oblasti migracija i vanrednih situacija. Nastavićemo kandidovanje zajedničkih projekata iz oblasti prevencije i pripremljenosti na katastrofe“, poručio je ministar Šaranović nakon susreta sa kolegom iz Sjeverne Makedonije Panče Toškovskim.

U okviru današnjeg sastanka ministara unutrašnjih poslova pod okriljem Brdo procesa, ministar Šaranović imaće izlaganje na temu: „Unapređenje operativnih napora u cilju suzbijanja krijumčarenja migranata“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније