Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J. [ RTVHN ]

05. 03. 2024. 15:00 >> 15:00
1
Čitaj mi:

REAGOVALA NA UZNEMIRAVAJUĆE PORUKE

Jakšić Stojanović: Osobe koje šalju prijeteće mejlove strogo kazniti

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić Stojanović vjeruje da će se policija uspjeti da identifikuje osobu koja šalje svakodnevno dojave o bombama u školama u Heceg Novom.

Zbog prijetećih mejlova, jutros je ponovo bila prekinuta nastava ovog puta u nekoliko osnovnih škola u Herceg Novom.

Nakon što je utvrđeno da je riječ o lažnim dojavama u tri osnovne škole nastava je redovno nastavljena, dok se u Srednjoj školi „Ivan Goran Kovačić“ odvija onlajn.

Jakšić Stojanović koja boravi u Herceg Novom nada se da će počinilac biti brzo pronađen i adekvatno sankcionisan.

Poslednjih dana prijave o lažnim dojavama o bombama dobijaju škole u Herceg Novom, Tivtu i Kotoru.

Ministarka prosvjete podsjetila je da su počinioci pronađeni za Kotor i Tivat i da je riječ o maloljetnim licima, sedamnaestogodišnjacima koji očigledno, kako ističe, na taj način provode slobodno vrijeme. Dodala je da sarađuju sa Upravom policije i nada se da će se uskoro otkriti i počinilac kada je u pitanju Herceg Novi.

"Važno je da se adekvatno sankcionišu mladi koji učestvuju u ovim pričama i roditelji, jer smo došli u situaciju da je onemogućena organizacija nastave u primorskim gradovima upravo zbog ovakvih stvari. Po poslednjim informacijama koje smo dobili nadamo se da će i Jakšić Stojanović, a do tada ćemo vidjeti onaj model koji sad primjenjujemo, a to je organizacija onlajn nastave jer ni u kom slučaju ne smijemo ugroziti bezbijednost djece ni u jednoj opštini uključujući i Herceg Novi", kazala je Jakšić Stojanović.

Onlajn nastava, navodi, remeti i učenike i roditelje i cijeli obrazovni sistem.

"Insistiraćemo na vrlo strogim kaznama jer sve ove situacije koje smo imali do sad dovode do zaključka da se radi o maloljetnim licima koja na ovaj način ugrožavaju funkcionisanje obrazovnog sistema", kazala je Jakšić Stojanović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније