Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

26. 02. 2024. 15:35 >> 15:53

REAGOVANJE

"Opština Berane nijednom nije sporila odvijanje saobraćaja na dionici Lubnice - Jezerine"

Opština Berane nije nijednog trenutka sporila odvijanje saobraćaja na dionici Lubnice - Jezerine, ali smo uvijek javno skretali pažnju da bezbijednost saobraćaja mora biti na prvom mjestu, saopšteno je iz te Opštine.

Iz te Opštine pitaju i "hoćemo li svjedočiti „prebacivanju loptice“ za odgovornost i ako se desi da neko, usljed neodržavanja puta, mnogih odrona i drugih uzroka koji su sada prisutni na ovom putnom pravcu, bude povrijeđen ili se dese tragičnije posljedice".

"Jer se, složićemo se, opravdano očekuje saobraćaj pojačanog intenziteta. Kako Opština Berane nije naručilac građevinskih radova koji kasne sa završetkom već više godina, i čija vrijednost je odavno prevazišla onu koja je ugovorena, te kako Opština Berane nije ni nadzor, ni izvođač, niti je konsultovana u pogledu izgradnje istog puta, i kako se sam tunel ne nalazi na teritoriji Opštine Berane, smatramo da bi bilo krajnje korektno da se čak i kolokvijalno pripovijedanje o tome kako „Opština Berane ne da saglasnost za rad“ usmjeri ka nadležnima u ovoj konkretnoj stvari, odnosno ka Ministarstvu saobraćaja i pomorstva i Upravi za saobraćaj", ističe se u njihovom saopštenju. 

Smatraju, kako navode, zrelim da se prestane sa medijskim devijantnim interpretacijama, koje, kako tvrde, mogu da izazovu i građanski bunt u vidu protesta, čiju legitimnost, kažu, ne spore (posebno ako se izražava u okviru Zakona), i da se ovim pitanjem "svi zajedno pozabavimo na temelju nečega što su činjenice i propisi."

"I da budemo načisto: lokalna samouprava je najzainteresovanija za efektno rješenje ovog problema, imajući u vidu očiglednu saobraćajnu izolovanost Berana već duže vrijeme, čemu se kraj nažalost ne nazire", navode oni. 

U prilog otvorenosti u radu, ističu odgovor koji su dostavili na upit za davanje saglasnosti.

 

Oni su se oglasili nakon što su jutros crveni kamion i gomila zemlje ispred vrata Opštine Berane dočekali zaposlene.

Kako saznje Portal RTCG, nepoznata osoba istovarila je zemlju u znak protesta zbog rekonstrukcije puta od Berana do Ribarevina koja traje oko pola godine i usporava saobraćaj svakodnevno.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније