Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

20. 02. 2024. 12:11 >> 12:11
2
Čitaj mi:

HRA NEGODUJE

Šef obezbjeđenja ministra ne može biti neko ko je učestvovao u zlostavljanju

Akcija za ljudska prava (HRA) je danas izrazila protest ministru unutrašnjih poslova Danilu Šaranoviću zbog njegove odluke da za šefa svog obezbjeđenja odabere Vuka Vukovića, koji je, kako kažu, osuđen za zlostavljanje građana prilikom vršenja službene dužnosti.

U HRA ističu da je Vuković ne samo nedavno osuđen za zlostavljanje građana prilikom vršenja službene dužnosti na Cetinju, već se nalazio u sastavu Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), koja je u noći 24. oktobra 2015. primjenjivala silu prema građanima koji su prijavili policijsko zlostavljanje potvrđeno sudskim presudama.

Dodatno su izrazili protest zbog odluke ministra da Vukovića imenuje za člana Komisije MUP-a za davanje licenci za vršenje službe obezbeđenja i to u svojstvu ispitivača o primjeni sredstava prinude.

"Akcija za ljudska prava smatra da je promocija Vukovića u šefa obezbjeđenja ministra i ispitivača o primjeni sredstava prinude šamar žrtvama policijske torture, kome se mora suprotstaviti svako kome je stalo do ljudskih prava. Očekujemo od ministra Šaranovića da svoje teorijske stavove o nultoj toleranciji zlostavljanja primjeni u praksi i da za šefa obezbjeđenja odabere osobu koja se dokazala kao visoko profesionalan polcijski službenik, kakav sigurno postoji u crnogorskoj policiji", naglasili su u HRA.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније