Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 02. 2024. 12:23 >> 12:33
1

REAGOVANJE ŽELJKA I MILOŠA TOMAŠEVIĆA

"Tomaševići davno prepoznati kao naselje"

Tomaševići su davno prepoznati kao naselje i nije bila potrebna tabla da to potvrdi, naveli su u reagovanju na izvještaj TVCG Željko i Miloš Tomašević.

Željko i Miloš Tomašević reagovali su na navode Radoja Martinovića koji je za TVCG kazao da već duže stanovnicima naselja Ćurilac smetaju putokazi na kojima piše Tomaševići, na bulevaru Podgorica - Danilovgrad. Martinović je kazao da su postavljene table za selo koje ne postoji u geodetskoj karti Danilovgrada, odnosno u zemljišnim knjigama područne jedinice za katastar.

U reagovanju Željko i Miloš Tomašević kažu kako ih iznenađuje ton kojim se obraća Martinović, ističući da su Tomaševići nepostojeće selo. Kažu i da navodi Radoja Martinovića nisu za opšte dobro.

Reagovanje Željka i Miloša Tomaševića prenosimo integralno:

Ne želim da ulazim u Vaše lične pobude i želju da svoju ličnost istaknete baš na ovaj način. Duboko vjerujem da imate kvalitete da se istaknete i na mnoge druge načine, a da ste ovaj put samo promašili, ali to je ljudski. Ono što ste zaboravili da su Tomaševići i Martinovići, kad zagledate dalje u prošlost u vrlo čvrstim, kumoviskim, rodbinskim i komšijskim vezama.

Takođe, zaboravili ste da su Tomaševići nastanili ovu teritoriju na kojoj se danas nalaze veoma davno i da su, ne od juče, prepoznati kao naselje, nije trebala tabla da to potvrdi, trebala su dobra djela. Taj naziv nisu dali Tomaševići. Ne vidim zašto imate problem da osjećate pripadnost jednom naselju gdje se njeguju moralna načela, gdje su i Martinovići i Braletići i mnogi drugi pristigli sa raznih strana dočekani sa osmjehom i punog srca. Mislim da ste zaboravili i da se mnoga mjesta nazivaju prema prezimenu koje je najdominantnije, iz bilo kog razloga i do sada to nije problem. To ne umanjuje vrijednost drugih bratstava i prezimena. Vrijednost bratstva i prezimena može da unizi nemoralno djelovanje pojedinaca.

Gospodine Braletiću, bliski rođače, ako istoriju poznaješ za pronalaženje Tomaševića nije Vam potreban putni računar. Oduvijek se znalo gdje su, a sada ima i tabla, tako da opustite se. Ko želi da do Vas dođe, naći će Vas, ostalo su izgovori.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније