Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

30. 01. 2024. 09:26 >> 09:26

SINDIKAT JEDNOGLASAN

Za srednji medicinski kadar traže 15% veće plate

Samostalni sindikat zdravstva jednoglasno je na sjednici Glavnog odbora prihvatio kao prelazno rješenje povećanje plata za 15% srednjem medicinskom kadru, kazala je predstavnica tog sindikata Svetlana Kalezić.

Ona navodi i da je to prelazno rješenje i da će nastaviti sindikalnu borbu, te da ne pristaju na povećanje do 15% već povećanje za 15%.

„Juče smo na Sjednici Glavnog odbora donijeli jednoglasnu odluku da Ministarstvu ponudimo da prelazno rješenje bude povećanje za 15% za srednji medicinski kadar, u vidu stimulacije, da to bude prelazno rješenje, a da se u toku pregovora i dalje borimo za sve što je navedeno“, kazala je Kalezić u Jutarnjem programu TVCG.

Ona smatra i da nije dobro odvajanje medicinskog i nemedicinskog kadra.

„Ministarstvo tvrdi da nema novca, a mi smatramo da zdravstveni radnici to zaslužuju“, poručila je Kalezić i dodala da je donesena odluka korak ka dogovoru.

„Na putu smo dogovora, ali do potpisivanja Granskog kolektivnog ugovora sve je neizvjesno. Mi nećemo odustati od naših zahtjeva“, poručila je Kalezić. 

Sa druge strane Sindikat Kliničkog centra večeras će odlučiti o zahtjevima za povećanje zarada i o daljim koracima.

Navodi je potrebno raditi na objedinjavanju Sindikata iz oblasti zdravstva.

„Navodi i da se ne može očekivati da svaki radnik bude zadovoljan povećanjem. Možda je ovo sada mjera mogućeg... Možda nas samo testira vrijeme koliko smo mi izdržljivi“, poručio je predsjednik Sindikata Kliničkog centra Nebojša Radonjić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније