Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

16. 01. 2024. 11:59 >> 11:59

MARTINOVIĆ-POPA

Saradnjom i podrškom EU do zatvaranja Poglavlja 27

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović, sastao se sa ambasadorkom Evropske unije u Crnoj Gori, Oanom Kristinom Popom, koja je poručila da taj resor ima punu podršku u pogledu rada na zatvaranju Poglavlja 27.

Popa je posebno pomenula prioritete Zelene agende, upravljanju otpadom, obnovljivoj energiji, dekarbonizaciji, odnosno onim segmentima koji će biti svima vidljivi i od kojih će cjelokupno društvo imati koristi.

Martinović je informisao Popu o radu Ministarstva u posljednja dva i po mjeseca, a sagovornici su razgovarali o pozitivnim pomacima iz oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

"Sagovornici su saglasni da je Poglavlje 27 najkompleksnije i najskuplje, i u tom konktestu, kako je kazala ambasadorka Popa, Evropska komisija je zainteresovana da pruži ekspertsku pomoć kako bi se što prije ispunila završna mjerila iz tog poglavlja i samim tim ubrzao put Crne Gore u EU", saopšteno je iz Ministarstva.

Martinović je istakao da cijeni svaku podršku EU.

"Cilj ove Vlade je da Crna Gora bude prva naredna članica EU i na tom putu nam je važna vaša pomoć", poručio je Martinović.

"Nadam se da ćemo zajedničkom saradnjom i predanim radom doprinijeti boljim rezultatima u oblasti zaštite životne sredine i ulaskom Crne Gore u EU“, istakla je ambasadorka Popa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније