Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Portal RTCG ]

04. 12. 2023. 10:39 >> 11:54
3

NAIDA NIŠIĆ

Podaci dobijeni popisom da se iskoriste za kreiranje socijalnih politika

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić kazala je da je ponosna na sve napore koje je uložio premijer Milojko Spajić kako bi došlo do popisa. Ona je u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore istakla da su podaci koji se prikupe popisom bitni za kreiranje socijanih politika za građane Crne Gore.

Nišić je saopštila da su građani slobodni da se izjasne na način kako oni osjećaju, i da te podatke provjere ako budu htjeli.

Smatra da će popis uspjeti.

Nišić se osvrnula i na sjednicu Socijalnog savjeta koja je održana u subotu. Podsjetimo, Socijalni savjet predložiće Vladi da usvoji izmjene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (PIO), koje podrazumijevaju da starosna granica za odlazak u penziju bude 65 godina i za muškarce i žene, plus 15 godina radnog staža.

"Na sjednici Socijalnog savjeta jednoglasno smo dogovorili određene stvari uz obećanje da će se socijalni dijalozi nastavljati. Ja se javno zahvaljujem svim našim socijalnim partnerima na jednoj inkluzivnosti i trudu da jedna odluka tog tipa bude i jednoglasna", saopštila je Nišić.

Nišić je poručila da će, sve dok je na čelu Ministarstva rada i socijalnog staranja, socijalni dijalog imati prioritet.

 

"Moja uvjerenja su apsolutna i bez dilema da će od prvog januara građani imati minimalnu penziju 450 eura. Ne vidim nikakve smetnje da do toga dođe. To je u interesu svih naših građana, dogovoreno je na nivou vlade, sad slijede dalji koraci", poručila je Nišić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније