Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.Љ.

08. 11. 2023. 09:48 >> 10:33
4

ABAZOVIĆ

Elektronsko popisivanje građana najbolje rješenje

Magistar informatike i telekomunikacija Dejan Abazović smatra da Zakon o popisu ima određene manjkavosti i da bi elektronsko unošenje podataka koje bi obavljali sami građani, bez dolaska popisivača u kuću bilo efikasnije i isplativije za državu, a smanjile bi se greške i zloupotrebe. Uspostavljanje softvera za provjeru podataka može se po njemu izvršiti do kraja novembra, odnosno do početka popisa.


„Ne vidim razlog da ja ne mogu tokom popisa da unesem podatke o sebi i to onlajn putem uz određenu identifikaciju i unos podataka. Mislim da bi to bilo primjenjivo, efikasnije i isplativije za državu“, kazao je Abazović u emisiji "Dobro jutro Crna Goro".

Na taj način se, kako je rekao, smanjuje mogućnost greške i zloupotrebe.

„To nije omogućeno Zakonom, a imamo definisanu normativnu infrastrukturu da se to uradi od kuće isto kao da vam popisivač to uradi manuelno“, rekao je on.

Smatra da sve do faze kada počne obrada podataka mi imamo mogućnost da provjerimo svoje podatke.

Uspostavljanje softvera može se po njemu izvršiti do kraja novembra, odnosno do početka popisa.

„Neophodno je da se napravi najkvalitetnije i najbiže rješenje“, kazao je on.

Objasnio je da sa novim, biometrijskim ličnim kartama, mogućnost greške i zlouporebe je mnogo manja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније