Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

29. 09. 2023. 14:54 >> 14:56

EKOLOŠKA AKCIJA

Konkurs za sve vrtiće i škole traje do 15. oktobra

Agencija za zaštitu životne sredine pozvala je vrtiće i škole u Crnoj Gori da se prijave na konkurs i učestvuju u akciji čišćenja. Konkurs traje do 15. oktobra.

“U cilju podizanja svijesti o zaštiti životne sredine kod djece svih uzrasta, kao i promocije cirkularne ekonomije Agencija za zaštitu životne sredine, Zavod za školstvo Crne Gore, Ispitni centar, i kompanija Mercator-CG s brendom IDEA, realizuju ekološku akciju pod nazivom "Zajedno za IDEALNU okolinu!“. Konkurs traje do 15. oktobra, a organizatori pozivaju sve vaspitno-obrazovne ustanove u Crnoj Gori da učestvuju”, navodi se u saopštenju.

Kako ističu, djeca iz svih vaspitno-obrazovnih ustanova treba da sakupljaju i selektuju otpad, da sakupljeni otpad predaju reciklažnim dvorištima, deponijama (Livade Podgorica, Možura Bar) ili kod registrovanih sakupljača otpada u njihovim gradovima.

“Najuspešniji učesnici akcije koji sakupljaju PET-Plastiku, limenke i papir-karton će imati priliku da osvoje jednu od tri nagrade: Igralište u vrijednosti 5.000 eura, drugo mjesto mobilijar/klupe i sprave za vježbanje u vrijednosti od 3.000 eura i treće mjesto – sadnice u vrijednosti 2.000 eura”, ističu u saopštenju.

Mr Bojan Bašanović, savjetnik za odnose sa javnošću u Agenciji za zaštitu životne sredine kazao je ova akcija već opravdala svoj smisao, jer ih djeca i nastavnici svakodnevno kontaktiraju, tražeći informacije gdje i kako da odlože generisani otpad koji su sakupili.
“U posljednjim izvještajima Evropske komisije o napretku Crne Gore, oblast koja se odnosi na otpad prepoznata je kao jedan od najvećih ekoloških problema“, izjavio je Bašanović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније