Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Portal RTCG ]

28. 09. 2023. 20:16 >> 20:16
1

VLADIKA ATANASIJE

Mileševski episkop: Pljevaljski odbornici su dio istorije

Episkop mileševski Atanasije saopštio je danas da su se odbornici u Pljevljima danas glasom da se Sveta Petka proglasi za Dan opštine upisali u povjesnicu srpske istorije.

U saopštenju Episkopije mileševske podsjećaju da je Atanasije juče uputio arhipastirsko pismo narodnim odbornicima skupštine Opštine Pljevlja u kojem ih je pozvao da daju svoj glas kako bi se Sveta Petka ustanovila kao Dan opštine Pljevlja.

 

 

“Naime, ovaj praznik je istorijski utemeljen, jer su Pljevlja na ovaj dan dva puta oslobođena od ropstva: prvi put od Turskog 1912. godine, a drugi put od Austrougarskog 1918. godine. Danas, 28. septembra 2023. godine, održana je sjednica Skupštine opštine Pljevlja i odbornici su većinom glasova izglasali da Sveta Petka, 27. oktobar, bude Dan opštine Pljevlja”, ističe u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније