Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

25. 09. 2023. 18:02 >> 19:37

DARIJA DELIBAŠIĆ BLAGOJEVIĆ

"Sa bebom do sinoć sve bilo u redu, pokušaj zataškavanja"

Majka bebe koja je sinoć preminula u nikšićkoj bolnici Darija Delibašić Blagojević kazala je da je djevojčica rođena zdrava, bez ikakvih zdravstvenih smetnji, te da su joj na viziti pedijatri kazali da ima žuticu i povišen CRP i da moraju da je stave na fototerapiju.

"Beba je do juče bila u redu, imam slike, snimke na kojima se vidi da je ona zdrava. Juče oko 9 sati kada je bila vizita, pedijatri su došli i kazali da beba ima žuticu, da moraju da je stave na fototerapiju i da ima povećan CRP na 12 i da zbog toga mora da primi antibiotik, nijesu mi rekli koji antibiotik", kazala je Blagojević.

Objašnjava da je beba premještena u posebnu sobu i da je bila hranjena njenim mlijekom.

Posljednji put ju je, kako kaže, vidjela sinoć oko 8:45 sati, a oko 9,30 sati njegovateljica joj je rekla da je beba dobro, da je jela.

Blagojević objašnjava da je u 15 do 10 čula alarm i da su zvali njegovateljicu. 

„Shvatila sam da se nešto dešava sa mojom bebom, jer su sve ostale bile sa majkama u sobi“, ispričala je Blagojević.

Kasnije su joj saopštili da je beba preminula, da ne znaju šta se dešavalo i da će obdukcija to pokazati.

„Moje mišljenje je da je ona pojela tu količinu mlijeka koju sam dala, ali da nije adekvatno izbacila višak, odnosno podrignula. Na sve to su joj uključili infuziju“, kazala je Blagojević.

Nakon što je stigao njen suprug, kako objašnjava, njemu je druga doktorica kazala da beba nije bila zdrava jer je rođena sa 2.850 grama.

„Svi znamo da beba može da se rodi sa 700 grama i da živi. Ja sam imala 2.400 grama kad sam se rodila pa sam živa i zdrava. Da je beba imala bilo kakav problem što se tiče kilaže, bila bi u inkubatoru, ne bi bila kod mene. Moje mišljenje je da je ona pojela tu količinu mlijeka koju sam dala, ali da nije adekvatno izbacila višak, odnosno podrignula. Na sve to su joj uključili infuziju koja možda nije bila u tom trenutku ispravna ili da je uticao antibiotik na nju ili da beba nije podrignula“, kazala je Blagojević. 

Istakla je da je po njenom mišljenju ovo sada "klasično zataškavanje slučaja". Dodala je i da neće odustati od saznanja istine.  

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније