Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 09. 2023. 12:21 >> 20:42
4

PROTEST POLICAJACA

Adžić: Imate veće plate; Rmandić: Vlast radi kao i prethodna

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić poručio je da broj okupljenih policajaca na protestu govori o argumentima Nezavisnog sindikata policije. On se pojavio na skupu ispred zgrade MUP-a i istakao da okupljeni nemaju reprezentativnost. Predsjednik Nezavisnog sindikata policije Crne Gore Igor Rmandić odgovorio je da kriminalne aktivnosti u MUP-u prevazilaze sve mjere, te da nema razlike između aktuelne i prethodne vlasti.

"Imate duplo veće plate nego što ste imali, milion i osamsto hiljada eura za rješavanje stambenih pitanja u naredne tri godine. Rade se zgrade u Baru, Podgoricu, radiće se u Kolašinu. Danas ste pokazali svu svoju snagu", kazao je Adžić na protestu, nakon čega je došlo do verbalnog sukoba.

Ministar je rekao da predstavnici Nezavisnog sindikata obmanama smanjuju podršku.

Rmandić je ministru poručio da se vrati odakle je došao,  te da nije tačno da se okupljeni koriste, što je Adžić naveo.

"Ja sam se bunio svih 27 godina službe, za vrijeme i onih i drugih i trećih... Žalim ubijenog kolegu i borim se za njegovu porodicu i poslao sam vam dopis gdje sam vam jasno ukazao da zaposlite njegovu suprugu", kazao je Rmandić ministru.

Kazao je i da je MUP-u poslao zakonski predlog koje može da se iskoristi kako bi se poboljšao status policajaca.

Istakao je da "kriminalne aktivnosti u MUP-u prevazilaze sve mjere dobrog ukusa", na šta je Adžić rekao da je u pitanju politikantska izjava.

"To je laž, stradao sam i u prošlom i u ovom režimu. Nema razlike među vama", istakao je Rmandić.

Protest policajaca organizovan je pod nazivom "Zakon isti za sve". 

Rmandić je jutros za TVCG rekao da MUP nastoji da uguši slobodu govora, ali i ostala ljudska prava policijskim službenicima.

On je kazao i da policijski službenici rade nadljudski posao.

"Jedan službenik radi posao za 2-3 policijska službenika. Mi grcamo jer nema mladog kadra, a crnogorska policija je na izmaku snaga. Starosna struktura policajaca je je jako visoka", istakao je Rmandić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније