Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

18. 09. 2023. 10:40 >> 10:41

NENAD RAKOČEVIĆ

“Jelena Perović pokušava da sakrije nepočinstva”

Predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Nenad Rakočević zamjerio je direktorici Agencije za sprečavanje korupcije Jeleni Perović što im nije dostavila informacije koje su, na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od nje tražili zbog čega navode da “osnovano sumnjaju da je pokušala da sakrije nezakonito djelovanje i nepočinstva”.

Rakočević u saopštenju poručuje da je nelogično da nije dostavila dokumentaciju, ako tvrdi da je njen rad transparentan i u skladu sa zakonima.

“Pozivamo direktoricu ASK-a da se mane javnih dječijih, sitničavih, neargumentovanih prozivanja, kako sindikata, tako i pojedinih časnih i hrabrih radnika ovog kolektiva, jer nijesu svi njeni kupljeni i prepanuti pioni. Pitamo je zašto otvoreno prijeti zaposlenima, ako smatra da je njen rad zakonit i častan. Zašto ih putem otvorenog mobinga pritiska i tjera da se ograđuju od izjava i postupaka sindikata”, poručuje Rakočević.

Kaže da zaposleni ASK-a najbolje znaju kompletno stanje u ovom organu, te da “veliki broj odlučnih i hrabrih pojedinaca koji rade u ovoj instituciji gotovo od njenog osnivanja neće dozvoliti da neko zarad ličnih interesa i zarad zaštite svojih nečasnih prijatelja iz prošlih vremena degradira i uništi ovaj tako značajan državni organ”.

Navodi da je Sindikat na čijem je čelu “podnio više krivičnih prijava Specijalnom državnom tužilaštvu u smislu nezakonitog, nedomaćinskog rada i sticanja materijalne koristi direktorice i sa njom uvezanih bliskih lica”.

Rakočević je od direktorice ASK, između ostalog tražio da mu dostavi informaciju o uplaćenim dnevnicama za pojedinačna službena putovanja u zemlji i inostranstvu, odluke o isplati varijabilnog dijela zarade sa predlozima neposrednog rukovodioca organizacionih jedinica, kao i kartice potrošnje goriva službenih automobila.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније