Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М. / Д.Б.

16. 09. 2023. 11:33 >> 13:42
3

ABAZOVIĆ

"Nije isključeno da je kopanje tunela počelo zbog dolaska FBI"

Premijer Dritan Abazović kazao je da nije isključeno da je kopanje tunela od privatnog stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda počelo zbog najave dolaska agenata FBI u Crnu Goru. To je rekao novinarima u Nikšiću, odgovarajući na pitanja RTCG.

Abazović je rekao da se početak kopanja tunela vremenski uklapa u period nakon što je poslat zahtjev američkom FBI da pomogne u istrazi ubistva Duška Jovanovića.

"Mislim da je to sumnja koju ne treba tek tako odbaciti", rekao je Abazović.

Ponovio je da bi rješavanje ubistva Duška Jovanovića dalo odgovor na mnoga pitanja koja se tiču organizovanog kriminala u Crnoj Gori u posljednjih 20 godina.

Rekao je da nema novih informacija o nestalom djelovodniku iz Ministarstva ekologije i prostornog planiranja.

Govoreći o preporukama UNECO, Abazović je rekao da je aktuelna Vlada protiv izgradnje HE Komarnica, te da se treba uzdržavati od projekata koji štete životnoj sredini u Crnoj Gori.

“Vidjećemo, sve je prihvatljivo da vodimo debatu. Nama ne trebaju projekti koji ekološki mogu da ugroze državu, treba da se kotiramo kao zelena destinacija, sa gradnjom objekata od obnovljivih izvora”, istakao je Abazović.

Naveo je i da je lično spreman na poligrafsko ispitivanje ako za tim ima potrebe. Pozdravio je napore istražnih organa da otkriju odgovorne za kopanje tunela. 

"Uprava policija i Osnovno državno tužilaštvo, od kad sam dio ovog sistema, nikad nijesu sprovodili efikasniju istražnu radnju ", istakao je Abazović.

Kazao je da je iz depoa Višeg suda ukradeno više komada pištolja, pušaka...

Abazović je kazao da smatra da motivi obijanja depoa nijesu da se ukrade oružje, već nešto drugo.

"Nijesam siguran da je to glavni motiv jer se oružje moglo kupiti na crnom tržištu", istakao je Abazović. 

Na pitanje novinara da li je vrijeme da uhapšeni predsjednik Opštine Budva Milo Božović podnese ostavku, Abazović je kazao da ne želi da se miješa u rad lokalnih uprava, ali da ga ne bi začudio da se optužnica proširi sa još nekim licima u narednom periodu.

 

"Nadam se će Opština Budva sistem koji je narušen zbog cijele situacije, dovede u neku normalnost", istakao je Abazović.

Poručio je da Vlada pokušava da bude partner svim upravama koliko je to moguće. 

Najčistije rješenje su izbori kada postoji politička kriza

Abazović je odgovarajući na pitanje šta misli o raspisivanju vanrednih izbora u Opštini Budva, s obzirom da je protiv predsjednika te opštine Mila Božovića podignuta optužnica za stvaranje kriminalne organizacije i šverc droge.

On je istakao da u ovom trenutku ne bi isključio ni vanredne parlamentarne izbore, i dodao je Crna Gora stalno u izbornom ciklusu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније