Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Марија Радуловић [ TVCG ]

14. 08. 2023. 19:39 >> 19:41
8

INCIDENT U KOLAŠINU

Milica Živković: Žena je uvijek kriva za sve, žaliću se sudu

Milici Živković iz Kolašina sud u toj opštini izrekao je kaznu, nakon što je prijavila turskog državljanina za napad. Ova Kolašinka tvrdi da se samo branila od nasrtaja i poručuje da neće odustati od žalbe sudu.

Milica za samoodbranu mora da plati i sudske troškove i troškove sudskog tumača za turski jezik. 

 

A sve je počelo u noći između 4. i 5. avgusta kada je Živkovićeva nakon noćnog izlaska sa drugaricom krenula kući i primijetila da ih prati turski državljanin. 

"Pominjao mi je ime apartmana i mi smo mu pokazali rukom. Tu me je uhvatio za bradu i ja sam reagovala, a zatim me je hvatao u predjelu zadnjice. Tu je sve krenulo. Mi smo se čerupali preko pola sata. Pokušavala sam da ga maknem od sebe i imala sam hematom na ruci", kazala je Milica za TVCG.  

Incident je prekinut kada je naišao jedan muškarac, pa je turski državljanin pobjegao.

Sjutradan su djevojke cijeli slučaj prijavile policiji. Iznenađenje ih je čekalo na suđenju.

"Kriva sam, jer sam prekršila nužnost u samoodbrani jer sam se branila", dodaje Živkovićeva. 

Živkovićevoj je izrečena opomena, ali ima obavezu i da plati 82 eura za troškove postupka. Napad, ali i presudu osudili su mnogi na društvenim mrežama, ali i građani Kolašina.

Postupanjem nadležnih u cijeloj situaciji razočarani su i u Centru za ženska prava.

Maja Raičević iz ovog Centra kaže da je razočarana činjenicom da je protiv učinioca seksualnog nasilja podnijeta prekršajna prijava i da je tom prijavom, zbog remećenja javnog reda i mira, obuhvaćena i žena koja se branila od seksualnog nasilnika.

"Posebno je poražavajuće što je sudija smatrao da je žena žrtva nasilja odgovorna, jer u momentu napada nije zvala policiju već se branila", smatra Raičević. 

Milica tvrdi da živimo u sredini gdje je žena kriva za sve.

"Sreća, pa je naletio na mene i mislim da se nije dobro završilo po njega", zaključila je ona. 

Zato je i podnijela žalbu sudu i ne namjerava da odustane zbog svih ostalih žena. 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније