Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј.

06. 06. 2023. 13:22   >>  13:24 2

VLADA CG

Pismo Do Kvona biće proslijeđeno tužilaštvu

Pismo državljanina Južne Koreje protiv kojeg se vodi krivični postupak u CG biće proslijeđeno tužilaštvu, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Povodom najnovijih medijskih natpisa i zbog velikog interesovanja javnosti, Kabinet predsjednika Vlade obavještava da je pismo koje je upućeno od strane državljanina Južne Koreje, a protiv kojeg se vodi krivični postupak u Crnoj Gori i u drugim državama, dostavljeno Kabinetu predsjednika i da je predsjednik Vlade upoznat za njegovim sadržajem. Cijeneći navode iz pisma, a nakon razgovora sa ministrom pravde na kojeg je takođe pismo adresirano, isto će biti proslijeđeno na dalje postupanje nadležnom tužilaštvu", navodi se u saopštenju Vlade.

Podsjećamo, južnokorejski državljani Do Kvon i Hon Čand Jun uhapšeni su krajem marta na podgoričkom aerodromu, a na teret im se stavlja krivično djelo falsifikovanje isprave. 

Oni će se braniti sa slobode, nakon što je u ponovljenom postupku, podgorički Osnovni sud donio rješenje da im se pritvor ukine kad uplate jemstvo od po 400.000 eura.

Prema pisanju medija, Do Kvon je na adrese više crnogorskih zvaničnika poslao pismo u kome je, navodno, opisao veze sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem.

Spajić je juče kazao da je južnokrejski državljanin Do Kvon prevarant, da je uhapšen zahvaljujući njemu i svjetski poznatim članovima blokčejn zajednice te da su ga prijavili nadležnim organima kada su saznali da se nalazi u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније