Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

24. 05. 2023. 14:44   >>  15:13

MINISTARSTVO EKONOMSKOG RAZVOJHA I TURIZMA

Đurovićev resor: Odlazak Sea dance neće uticati na sezonu

Predstojeća ljetnja turistička sezona će donijeti rekordne rezultate i najavljeni brojni drugi muzički događaji koji će upotpuniti kulturno-zabavnu ponudu, oglasilo se Ministarstvo ekonomskog razvoja, nakon informacije da se Sea dance seli iz Crne Gore.

"Podsjećamo da Zakon o kontroli državne pomoći u skladu sa evropskim standardima propisuje da Vlada u okviru tzv. „de minimis“ pomoći može da opredijeli maksimalno 200 hiljada eura podrške u okviru tri godine, što je iznos pomoći koju je EXIT kao organizator Sea Dance već dobio 2021. godineNa to je tada ukazala i Agencija za zaštitu konkurencije na sastanku sa predstavnicima Vlade i organizatorima festivala, gdje je predočeno da bi nova pomoć bila u domenu krivične odgovornosti. Agencija je ovih dana pokrenula i ispitni postupak kako bi utvrdila usklađenost potencijalne državne pomoći Sea Dance", piše u saopštenju

Kako navode u saopštenju resora Gorana Đurovića, o namjeri države da se ovaj projekat podrži najbolje govori to da je Vlada za Sea dance izdvojila više od 4.3 miliona eura za pomoć.

"Uprkos želji da nastavimo da podržavamo ovakve i slične manifestacije, ističemo da je to moguće jedino u skladu sa crnogorskim zakonima. Kada je u pitanju predstojeća ljetnja turistička sezona, vjerujemo da će ona donijeti rekordne rezultate uz činjenicu da su najavljeni brojni drugi muzički događaji koji će upotpuniti kulturno-zabavnu ponudu Crne Gore", zaključuju u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније