Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 05. 2023. 17:50 >> 17:50
1

ASP

"Zanimaju nas samo brojke, tražili podatke o zaposlenima u nizu državnih kompanija"

Podaci Akcije za socijalnu pravdu (ASP) o broju zaposlenih u Plantažama odnose se na 1. januare prethodnih godina, kao i ove godine i ranije danas je jasno navedeno da je prikazani broj zaposlenih sa početka 2020. godine, 2021. godine, 2022. godine i 2023. godine, navodi se u reagovanju.

ASP je, kako kažu,  Upravi prihoda i carina uputila precizan zahtjev o zaposlenima u Plantažama, koji je glasio da nam se dostave kopije „ukupnog broja zaposlenih u „13. jul Plantaže AD Podgorica (PIB: 02016281) na dan 01. januar 2020. godine, na dan 01. januar 2021. godine, na dan 01. januar 2022. godine i na dan 01. januar 2023. godine, po evidenciji Uprave prihoda i carina“, a što je odobreno i o čemu dostavljamo dokaz.

"Upravo podaci Uprave prihoda i carina, a objavljeni ranije danas, pokazuju rast broja zaposlenih za bezmalo 400 radnika, a prema njihovim evidencijama. Podaci su dakle sa početka prethodnih i ove godine, a ne tokom ljetnjeg perioda, kada Plantaže obavljaju berbu voća", navodi se u saopštenju.

ASP je, kako je saopšteno, identične podatke zatražila i za niz drugih državnih kompanija, a kako bi utvrdila stvarne brojke o broju zaposlenih u njima.

"Te informacije smatramo nespornim, jer se radi o državnom organu koji vrši obračun poreza na zarade i ima precizne evidencije o broju zaposlenih. Ovo posebno što je dosadašnji rad ASP-a pokazao da organi ili institucije javne uprave ili firme dostavljaju podatke o broju zaposlenih, gdje su brojke obično manje od onoga što su pokazatelji Uprave prihoda i carina i njihovih evidencija", navodi se u saopštenju.

ASP, kako  tvrde, zanimaju samo brojke i one su saopštene shodno onome što smo dobili od relevantnog organa, a opšte rašireno mišljenje o tome da državne kompanije zapošljavaju partijski kadar nije patentirala ova nevladina organizacija, nego se o tome godinama govori glasno sa različitih adresa i ukupno u javnosti (i ne samo to, jer je dosta dokaza, uključujući i sudske) , tako da, kako je saopšteno, nije potrebno vrijeđati ničiju inteligenciju s tim u vezi.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније