Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

01. 05. 2023. 13:11 >> 13:11

ČESTITKA KONjEVIĆA

Boriti se za uslove kakve imaju zaposleni i penzioneri u EU

Umjesto, često kurtoaznih čestitki, potrebna je suštinska borba kako bi zaposleni u Crnoj Gori i naši penzioneri imali uslove kao što imaju njihove kolege u zemljama EU, poručio je lider SDP-a Raško Konjević.


Prvi maj, Međunarodni praznik rada je samo jedna od svakodnevnih prilika da ukažemo na probleme sa kojima se suočavaju radnici iz svih društvenih oblasti u Crnoj Gori.

“Kao partija možemo se podsjetiti dobrih stvari koje smo uradili u proteklom periodu kroz borbu za slobodne dane praznika, veću minimalnu platu i penziju, pluralizam sindikalnog organizovanja i mnoge druge zakonske inicijative, ali ne možemo biti zadovoljni današnjim položajem i pravima radnika i penzionera”, navodi se u saopštenju.

Konjević je kazao da smo kao društvo obavezni da na nove izazove damo brza i efikasna rješenja, poput danas aktuelnog rasta stanarina za 30.000 crnogorskih porodica, nejednakosti na tržištu rada izazvanih populističkim potezima ili problema u zdravstvenom sistemu.

“Zbog toga je umjesto, često kurtoaznih čestitki, potrebna suštinska borba kako bi zaposleni u Crnoj Gori i naši penzioneri imali uslove kao što imaju njihove kolege u zemljama EU. U svoje lično ime i u ime Socijaldemokratske partije, svim crnogorskim radnicima želim srećan međunarodni Dan rada”, poručio je Konjević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније