Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

28. 04. 2023. 12:18 >> 13:37
11

OŠ ŠTAMPAR MAKARIJE

Roditelj učenice istukao polumaturanta u dvorištu škole

U dvorištu Osnovne škole "Štampar Makarije" jutros se dogodio incident kada je roditelj jedne od učenica pretukao učenika devetog razreda te škole. Kako nezvanično saznajemo, razlog je to što je učenik prijetio da će na društvenim mrežama objaviti eksplicitne fotografije te učenice.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici nezvanično su saopštili da su upoznati s događajem, te da su naložili policijskim službenicima da prikupe obavještenja i druge podatke radi utvrđivanje elemenata eventualnog krivičnog djela, kao i njegovih učinilaca.

Direktor škole Novica Gačević je kazao da o motivima i povodu za incident sada ne može govoriti, te da vjeruje da će to nadležni organi utvrditi.

Kako je kazao za TVCG, bio je van škole na sastanku kada se desio incident i javljeno mu je da je odrasla osoba povrijedila učenika i da je policija u školi.

"Molim javnost da se okrenemo djeci, da kontrolišemo šta nam djeca rade, sa kim se druže, gdje idu, a naročito da kontrolišu elektronsku komunikaciju, mobilne telefone, jer nasilje najviše dolazi zbog njih. Molim sve od vrha države do roditelja da shvatimo da moramo mijenjati zakone i moraju kazne biti strože za ovakvo ponašanje i roditelja i učenika", poručio je Gačević.

Dodao je da i danas kao i mnogo puta do sada apeluje i poziva sve organe i izvršne i zakonodavne vasti da vode računa kako rade, te da svi, posebno odrasli moraju da vode računa o ponašanju i šta izgovaraju, jer oni su model ponašanja za djecu.

 

 

 

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније