Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

01. 04. 2023. 20:22 >> 20:30

MINISTAR PRAVDE ZATRAŽIO

SDT da ispita da li je bilo zloupotreba prilikom dodjele predmeta

Ministar pravde Marko Kovač pozvao je SDT da ispita da li je prilikom slučajne dodjele predmeta po tužbama Irene Radović i Radoja Žugića počinjeno bilo koje krivično djelo od strane kandidata, sudije Mladena Grdinića i eventualno drugih lica.

"U cilju otklanjanja bilo kakvih sumnji u pogledu integriteta pojedinih kandidata za predsjednika Privrednog suda Crne Gore, a imajući u vidu navode gospođice Irene Radović u dijelu postupanja sudije Osnovnog suda u Podgorici, Mladena Grdinića, ovim putem pozivam SDT da ispita da li je prilikom slučajne dodjele predmeta po tužbama Irene Radović i Radoja Žugića počinjeno bilo koje krivično djelo od strane kandidata, sudije Grdinića i eventualno drugih lica. Takođe, pozivam SDT da ispita da li su presude u tim slučajevima donijete po bilo čijem nalogu, ili usljed nedozvoljenog uticaja treće strane", naveo je Kovač.

Bivša viceguvernerka CBCG i direktorica IRF-a Irena Radović ranije je kazala da je sudija Mladen Grdinić postupao i i njenom predmetu protiv guvernera CBCG Radoja Žugića, zbog čega je, pored ostalog, dobio 'odličnu ocjenu'.

Kako je dodala, sudija označen u medijima kao "specijalista za slučajeve Radoja Žugića" kod Osnovnog suda u Podgorici ovakvu ocjenu zaslužio je za sva tri slučaja gdje je Žugić bio zainteresovan za ishod spora - doktorata s nepostojećeg studija, tužbe zaposlenog CBCG I.J. protiv Žugića, kao i u njenom slučaju.

"Simptomatično je da su po principu 'slučajne' dodjele predmeta tokom manje od dvije godine svi ovi premeti dodijeljeni baš ovom sudiji. A nesporno je da je u sva tri predmeta Grdinić presudio na način da bude minimizirana ili u cjelosti neutralisana šteta po Radoja Žugića", tvrdi Radović. 

Demokratski front (DF) je pozvao minstra pravde Kovača da upotrijebi institucionalni uticaj i odloži glasanje za izbor predsjednika Privrednog suda dok se ne kompletira Sudski savjet. Kako su naveli eventualni izbor Mladena Grdinića za predsjednika Privrednog suda značio bi nastavak uticaja Vesne Medenice i Ane Đukanović na crnogorsko pravosuđe, ali i jasnu poruku da DPS i dalje dominantno upravlja ključnim procesima u crnogorskom društvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније