Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

27. 03. 2023. 17:14 >> 18:04

ODLUKA VLADE

Pravnica Mia Marković privremeno ovlašćena za budžet u Upravi za ugljovodonike

Vlada je na telefonskoj sjednici donijela odluku da se radi nesmetanog funkcionisanja i rada Uprave za ugljovodonike ovlasti samostalnu savjetnicu u Upravi Miu Marković da raspolaže budžetskim sredstvima opredijeljenim za ovu ustanovu.

"Vlada je 27. marta 2023. godine na telefonskoj sjednici, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, usvojila Informaciju o obezbjedivanju nesmetanog funkcionisanja i rada organa Uprave za ugljovodonike. Tim povodom, Vlada je je ovlastila Miu Marković, samostalnu savjetnicu I - pravnicu Uprave za ugljovodonike, da raspolaže budžetskim sredstvima opredijeljenim Upravi za ugljovodonike, u skladu sa Zakonom o budžetu za 2023. godinu, kao i da potpisuje finansijske akte neophodne za nesmetano funkcionisanje rada organa, do imenovanja vršioca dužnosti direktora ili imenovanja direktora u skladu sa Zakonom", navode u saopštenju Vlade.

Podsjećamo, zaposleni u Upravi za ugljovodonike od kraja januara nijesu primili plate, jer nije imao ko da potpiše platne liste, pošto ova uprava nema direktora.

Ministarstvo kapitalnih investicija je predložilo početkom marta da Vlada izabere vršioca dužnosti direktora Bogdana Fatića na puni mandat, jer je prvorangirani na raspisanom konkursu Uprave za ljudske resurse, ali premijer Dritan Abazović na toj sjednici nije stavio predlog na glasanje, već je tražio drugog kandidata.

Fatić je funkcioner Demokratske partije socijalista (DPS) i u Upravu je došao za vršioca dužnosti nakon podnošenja ostavke na mjesto poslanika DPS-a u parlamentu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније