Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Mina ]

27. 03. 2023. 22:37 >> 22:37

TEHNOPOLIS

U četvrtak o inovacijama u poljoprivredi

Inovaciono-preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis organizovaće u četvrtak regionalnu konferenciju Poljoprivreda vođena inovacijama, tokom koje će se učesnici upoznati sa primjenom robotike i automatike u toj privrdenoj grani.

Konferencija se organizuje u okviru projekta FILA Plus, koji predstavlja kapitalizaciju postignutih rezultata prethodno implementiranog FILA projekta, sufinansiranog od INTERREG IPA Programa prekogranične saradnje Italija–Albanija–Crna Gora 2014–2020.

“Učesnici će se tokom konferencije upoznati sa primjenom robotike i automatike u poljoprivredi, nakon čega će predstavnici relevantnih institucija iz Crne Gore i regiona razgovarati o konceptu pametne i održive poljoprivrede, primjerima najbolje prakse, te mogućnos-tima za dalje unapređenje”, navodi se u saopštenju.

Tokom konferencije će biti riječi i o održivoj poljoprivredi i lancima vrijednosti hrane, kao jednoj od prioritetnih oblasti S3 Strategije pametne specijalizacije Crne Gore.

Nacionalni i regionalni govornici, kao i primjeri najbolje prakse, će učesnike upoznati sa izazovima u implementaciji inovacija u poljoprivredi, kao i o dostupnoj podršci ključnoj za razvoj inovativnih rješenja.

“Na samom kraju konferencije, kroz panel sesiju, učesnici će imati priliku da čuju više o benefitima digitalizacije agroturističke ponude kroz prezentaciju primjera najbolje prakse iz Crne Gore i regiona, te o iskustvima i izazovima sa kojima su se susretali tokom razvoja svog poslovanja”, dodaje se u saopštenju.

Radni jezik konferencije će biti engleski, a za sve zainteresovane učesnike biće obezbijeđen i simultani prevod.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније