Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.М.

24. 03. 2023. 16:42   >>  16:46

PRAVA CRNA GORA

"Obaveza svih nas je da nikada ne zaboravimo žrtve agresije na našu zemlju"

Obaveza svih nas je da nikada ne zaboravimo žrtve NATO agresije na našu zemlju, koja je započeta na današnji dan 1999. godine, saopšteno je danas iz Prave Crne Gore.

Danas se navršava 24 godine od početka NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) u kojem je za 11 nedjelja, prema procjenama različitih izvora, poginulo oko 2.500 civila i oko 1.000 vojnika i policajaca.

"Naša zemlja se 78 dana sama herojski branila od nemilosrdnog bombardovanja ovog saveza, tada sačinjenog od 19 država. NATO je vodio rat i protiv naših civila, što se vidi iz činjenice da je tokom bombardovanja poginulo mnogo više civila nego vojnika i policajaca", ističe se u saopštenju Prave Crne Gore.

Iz te partije su dodali da je prema dostupnim podacima poginulo 2.500 civila, među kojima je bilo 89 djece, dok je ranjeno čak 12.500 ljudi.

"U pokušaju da zaštiti civile i našu zemlju herojski je poginulo 1.008 pripadnika naše vojske i policije. Prva žrtva prvog dana NATO bombardovanja je bio vojnik Saša Stajić, koji je poginuo u Danilovgradu. Najmlađa žrtva bombardovanja je bila Bojana Tošović, koju je NATO ubio kao 11-mjesečnu bebu. Milica Rakić je imala samo tri godine kada je ubijena od strane NATO bombe. Julija Brudar je imala samo deset godina, Olivera Maksimović 13 godina, a Miroslav Knežević 14 godina. Nikada nećemo zaboraviti nevino stradale ljude, posebno nevino stradalu djecu, čije sjutra, osim roditelja, kao da niko nije oplakao, a mi smo dužni da im se odužimo sjećanjem na njih, za prerano prekinut život. Heroji slobode, neka vam je vječna slava i hvala što ste branili našu zemlju u ime nas koji smo bili djeca, koja su odrasla u ljude koji će nastaviti vaše živote u borbi za mir i bolju budućnosti", poručili su iz Prave Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније