Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J. [ Media biro ]

17. 03. 2023. 12:03 >> 12:04

CEDIS DONACIJA

KCCG dobio 25.000 eura za obnovu Klinike za neurologiju

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) poklonio je 25 hiljada eura Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) kako bi obezbijedili novac za adaptaciju Klinike za neurohirurgiju.

Iz CEDIS-a navode da na ovaj način potvrđuju izraženu društveno odgovornu orijentaciju, sa fokusom na sektor zdravstva i uspješnu saradnju sa najvećom crnogorskom zdravstvenom ustanovom.

Ovogodišnja donacija predstavlja nastavak realizacije četvorogodišnjeg Sporazuma, koji je potpisan sa KCCG krajem 2019. godine, čime se CEDIS obavezao da do 2023. ovoj zdravstvenoj ustanovi godišnje donira iznos od 25 hiljada eura.

CEDIS je od 2017. godine, uključujući i ovogodišnju donaciju, KCCG donirao oko 190 hiljada eura.

"Četvrtu godinu zaredom izdvajamo 25 hiljada eura za Klinički centar, uz dodatna sredstva koja doniramo mimo potpisanog Sporazuma. Zdravstveni sektor je godinama prioritetni dio naše društveno odgovorne strategije i ta saradnja daje rezultate. Naša namjera jeste da budemo čvrst oslonac ovoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi u zemlji, da na određene iznose od strane CEDIS-a mogu da računaju i na vrijeme da planiraju projekte koje će da realizuju", istakao je izvršni direktor CEDIS-a Vladimir Čađenović.

Donacije, realizovane prethodnih godina, utrošene su za izgradnju Baby friendly odjeljenja na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, nabavku pedijatrijskog kardiološkog ultrazvuka za potrebe Instituta za bolesti djece i špric pumpi za potrebe Klinike za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola.

Prošlogodišnja donacija CEDIS-a je utrošena za nastavak radova na rekonstrukciji Centar za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, dok će ovogodišnja biti usmjerena na adaptaciju Klinike za neurohirurgiju.

Medicinski direktor KCCG doc. dr Zoran Terzic, zahvalio je CEDIS-u na podršci koju je do sada pružao KCCG-u i crnogorskom zdravstvenom sistemu uopšte, uvjeren, kako je kazao, da će sa ovom praksom nastaviti i ubuduće.

"Drago nam je što ste pored velikog broja crnogorskih ustanova odabrali baš KCCG i da vrijednim donacijama podržite naše konstruktivne i opravdane ideje i projekte. Ovogodišnja donirana sredstva ćemo takođe mudro utrošiti za unapređenje uslova na Klinici za neurohirurgiju gdje se liječe veoma zahtjevni pacijenti", naglasio je Terzić.

U ime Klinike za neurohirugiju na vrijednoj donaciji zahvalio se i dr Luka Borovinić, koji je naveo da Klinika za neurohirurgiju od osnivanja Kliničkog centra sedamdesetih godina nikada nije imala kompletnu rekonstrukciju.

"Ono što je još specifično i što želim da napomenem jeste da na Klinici za neurohirurgiju borave veoma zahtjevni i kompleksni pacijenti koji se liječe od tumora mozga, krvarenja u mozgu, teških povreda glave, raznih oboljenja i povreda kičme, tako da smo veoma zahvalni i radujemo se što smo prepoznati kao Klinika koja zaslužuje i koja treba da prođe kroz proces rekonstrukcije", rekao je Borovinić.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније