Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

17. 03. 2023. 09:00 >> 09:00

RAJKOVIĆ

"Za pomoć prevoznicima preko 410 hiljada eura"

Direktor Direktorata za drumski saobraćaj i homologaciju vozila u Ministarstvu kapitalnih investicija Miloš Rajković kazao je u emisiji "Mreža" da je treći konkurs za pomoć prevoznicima završen, te da se nada da će Ministarstvo finansija u narednim danima isplatiti iznod od 410.500 eura.

"Konkurs je završen, završili smo svu moguću proceduru i donijeli 131 pozitivno rješenje i 850 prevoznih jedinica, i vjerujemo da će narednih dana Ministarstvo finansija isplatiti ukupno iznos od 410.500 eura", kazao je Rajković. 

Istakao je da je ovo treća pomoć Vlade Crne Gore.

"Ovo je treća pomoć koja organizuje Vlada Crne Gore za prevoznike, i smatramo da će i prevoznici na jedan određeni način odgovoriti građanima, tako što će cijene smanjiti ili ih ostaviti na ovom nivou", kazao je Rajković. 

Naveo je da dva privredna društva nisu ispunjavala uslove. 

"Ukupno zahtjeva je bilo 133, a odbili smo dva privredna društva jer nisu ispunjavali uslove", naveo je Rajković.

Istakao je da je komisija provjerila dokumentaciju svih prijavljenih u najkraćem roku.

"Mi smo formirali komisiju, oni su provjerili dokumentaciju u nakraćem roku, pa je počelo da se pritiska preko ministara iz nekih drugih resora da se požuri sa isplatom.To je pokušaj jeftine manipulacije", zaključio je Rajković. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније