Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

11. 03. 2023. 20:16 >> 20:17

REGIONALNI SALON VINA

Na "Montevinu" 116 renomiranih vinarija

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović posjetili su salon vina "MonteVino" koje se održava u Kristalnoj dvorani hotela Hilton, a koji je okupio 116 domaćih, regionalnih i najuglednijih evropskih vinarija.

"Ovakvi događaji za Crnu Goru su od nemjerljivog značaja. Proizvodnja vina se kod nas poboljšava značajno sa nekoliko jako kvalitetnih vinarija koje su se pojavila u posljednjoj deceniji", istakao je Abazović dodajući da mu je drago što su prisutni proizvođači iz regiona.

Predsjednik Vlade Abazović je dodao da vino za njega znači lijepe stvari.

"Vino znači život, dobar razgovor, dobre vibracije, pozitivne misli i ljubav na kraju krajeva", istakao je on.

Salon "MonteVino" se nalazi na listi najuglednijih vinskih događaja u regionu, te je prepoznat kao glavni kreator crnogorske vinske scene.

Kako podsjećaju u Vladi Crne Gore, salon vina MonteVino je osnovan je 2010. godine, kao redovna godišnja manifestacija, sa idejom da se na ozbiljnom vinskom događaju predstavi crnogorska vinska scena rame u rame sa regionalnim i svjetski poznatim vinarijama, da se još čvršće povežu glavni akteri vinske scene Crne Gore i predstave vladajući trendovi direktno komunicirajući sa proizvođačima, profesionalcima iz oblasti ugostiteljstva, trgovine, turizma kao i ljubiteljima vina i medijima, sve sa ciljem razumijevanje i promovisanja kulture vina kod nas i njenog podizanja na veći nivo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније