Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me ]

08. 03. 2023. 22:02   >>  22:08

BRITANSKI "MIROR"

Podgorica atraktivan grad, a nije ni skup

Podgorica u Crnoj Gori nije najpoznatija gradska destinacija na svijetu, ali je takođe jedno od najjeftinijih mjesta za boravak od nekoliko dana, piše britanski "Miror". Dva dana u Podgorici, kazali su, koštaće oko pet puta manje od boravka u Švajcarskoj. 

"Evropa je puna sjajnih jeftinih mjesta - ali postoji jedan grad u kojem možete dobiti vikend za manje od 250 funti, uključujući letove. Podgorica u Crnoj Gori možda nije najprepoznatljivije ime kada su u pitanju destinacije za odmor iz snova, ali svakako nudi dobru vrijednost za uloženi novac. Prema studiji koju su sproveli stručnjaci za odmor iz Jersei Island Holidays, dvodnevni odmor u gradu može vas koštati samo 222 funti", naveli su u "Miroru". 

Za tu cijenu, kažu, dvije osobe mogu da obezbijede povratne letove, taksi po gradu, ishranu, karte za lokalne atrakcije i dva noćenja u hotelu.

"Poređenja radi, isti paket u Cugu, u Švajcarskoj, koštao bi 1.022 funti - što ga čini najskupljim mjestom za kraći boravak u Evropi. Osim što je to apsolutno jeftino, postoji mnogo razloga zašto je posjeta Podgorici dobra ideja", piše "Miror". 

Grad je živahan i može se pohvaliti jedinstvenim spojem stare i nove arhitekture, kao i bogatom istorijom i naprednom umjetničkom scenom.

"Podgorica je takođe dom brojnih prelijepih parkova, zadivljujućih pogleda na rijeku i nekih od najboljih noćnih provoda na Balkanu", naglašava "Miror".

10 najjeftinijih gradova u Evropi

Podgorica, Crna Gora: 222,03 funti

Skoplje, Sjeverna Makedonija: 273,87 funti

Debrecin, Mađarska: 303,80 funti

Segedin, Mađarska: 322,85 funti

Varšava, Poljska: 326,96 funti

Sofija, Bugarska: 327,94 funti

Lublin, Poljska: 320,16 funti

Tuzla, Bosna i Hercegovina: 335,79 funti

Beograd, Srbija: 352,94 funti

Prag, Češka Republika: 369,97 funti

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније