Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

27. 02. 2023. 10:06 >> 10:01
11

ODUZIMANjE IMOVINE

MANS: Abazović sa Bokanom i Pekovićem, jasno zašto je Zakon selektivan

Iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora pozvali su poslanike da ne glasaju za Zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću. Oni su istakli da je jasnije zašto Vlada predlaže selektivan Zakon nakon što je premijer Dritan Abazović snimljen na tribinama u društvu vlasnika kompanije Voli Dragana Bokana i bivšeg košarkaša Nikole Pekovića.

“Sad je jasnije zašto Vlada predlaže selektivan Zakon o oduzimanju imovine. Premijer u društvu vlasnika Volija i Šarićevog kuma. Pozivamo poslanike da odbiju zakon o legalizaciji imovine tajkuna i kriminalaca”, kazali su iz MANS-a.

Radna grupa Odbora za politički sistem i pravosuđe Skupštine na današnjoj sjednici sačiniće konačnu verziju amandmana na predlog Zakona o oduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću. Tu informaciju nezvanično su saopštili Portalu RTCG iz crnogorskog parlamenta.

Radna grupa je već dogovorila metodologiju rada Radna grupa je već dogovorila metodologiju rada

Ranije je u Skupštini Crne Gore odlučeno da radna grupa pokuša da unaprijedi to zakonsko rješenje a u međuvremenu je održano nekoliko sjednica.

Radna grupa je dogovorila metodologiju rada, a djelovala je u svijetlu kritika koje su upućivane iz nevladinog sektora, posebno iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

MANS je poslednjih dana objavio niz slučajeva - od šverca cigareta devedesetih, slučaja Svetozara Marovića, bogatstva Branislava Brana Mićunovića. Naveli su da su ti slučajevi bili aktuelni posljednjih dvadesetak godina, a tvrde da zahvaljujući Vladinom predlogu detalji tih slučajeva i porijeklo imovine pomenutih osoba neće biti provjeravani.

Zatražili su da Vlada povuče zakon.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније