Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Ч.Ј. [ Mina ]

23. 02. 2023. 16:50 >> 16:42

MINISTARSTVO RADA I SOCIJALNOG STARANjA

Sredinom marta otvaranje Doma za stare u Nikšiću

Dom za stare u Nikšiću svečano će biti otvoren sredinom marta, a zainteresovani građani od ponedjeljka mogu podnijeti zahtjev za prijem, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

Iz tog Vladinog resora kazali su da zainteresovani mogu podnijeti zahtjev u Centru za socijalni rad ili direktno u Domu.

"U okviru Regionalnog stambenog programa završen je Potprojekat MNE 6 'Izgradnja Doma za stara lica u Nikšiću', koji će vršiti prijem korisnika od ponedjeljka, dok je svečano ortvaranje planirano sredinom marta", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da su građevinski radovi na objektu počeli 16. septembra 2019. godine.

Kako su naveli, ukupna vrijednost projekta iznosi 4.778.505 eura, od čega su donatorska sredstva 3.376.879 eura, a nacionalna kontribucija 1.401.626 eura.

"Nova institucija u sistemu socijalne zaštite zvanično je osnovana 8. maja 2020. godine, nakon čega je Ministarstvo rada i socijalnog staranja stvorilo administrativne uslove za rad ustanove u punom kapacitetu zaključno sa izdavanjem licence za rad", kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da Dom čini pet objekata, četiri paviljona za smještaj i upravnu zgradu sa ukupno 208 smještajnih jedinica, od kojih su 104 za raseljena i interno raseljena lica, a 104 za crnogorske građane.

"Pored smještaja, ustanova nudi niz drugih usluga i povoljnosti za starije osobe, kao što su fizioterapija, radno-okupaciona terapija, primarna zdrastvena zaštita, usluge frizeraja, šnajderaja", dodaje se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније