Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.М.

04. 02. 2023. 14:22 >> 17:25

REGIONALNI VODOVOD

Od premijera traže reakciju, ekocid u koritu Morače

Članovi delegacije Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje razgivarali su sa premijerom u tehničkom mandatu Dritanom  Abazovićem, i tom prilikom razmatrane su opcije vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja tokom ljetnje turističke sezone 2023. godine. Kako je saopšteno, to su posljedice izazvane ekocidom u koritu Morače. 

Predstavnici Regionalnog vodovoda su premijera Abazovića upoznali sa opcijama i njihovim planovima za pripremu predstojeće ljetnje turističke sezone. 

Ti se planovi sastoje od hitne nabavke kontenjerskih postrojenja za tretman vode za piće, izgradnje dopunskog postrojena za tretman vode za piće na lokalitetu “Malo blato”; izgradnje ustave od prirodnog materijala i modelom obezbjeđivanja nedostajućih količina kroz izgrađen sistem sa Bilećkog jezera.

Na sastanku je istaknuto kako je za realizaciju ovih mjera i aktivnosti, koje će obezbijediti uredno vodosnabdijevanje Crnogorskog primorja, neophodan nastavak aktivnosti nadležnih državnih organa na zabrani bilo kakve eksploatacije materijala u zonama sanitarne zaštite izvorišta "Bolje sestre”.

"Ovom prilikom premijer je ponovio odlučnost ove Vlade da zaštiti vodoizvorište, kao i nivo nulte tolerancije na nedozvoljene aktivnost u zoni zaštite. Istovremeno je čestitao rukovodstvu Regionalnog vodovoda na dosadašnjim naporima. Takođe, obećao je finansijsku i drugu podršku ovom Društvu, u kako je ocijenio, realizaciji realnog plana aktivnosti na obezbjeđenju vode za piće za primorje u narednoj turističkoj sezoni", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je istaknuto da na teritoriji Crnogorskog primorja turizam generiše oko 25% nacionalnog BDP-a i da uspješno organizovana sezona nema alternativu u obezbijeđivanju ekonomske održivosti Crne Gore.

Nakon sastanka kod premijera, Delegacija Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i Ministarstva ekologije obišla je “Deponiju DOO Podgorica” i posjetila postrojenje za tretman ocijednih voda, prvo takve vrste u Crnoj Gori.

U ime Regionalnog vodovoda prisustvovali predsjednik Odbora direktora Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje, Zoran Lakušić kao i savjetnici Miladin Radović i Saša Radulović, a u ime Ministarstva ekologije, generalni direktor direktorata za ekologiju Kemal Grbović. 

Prema saopštenju, razmatrane su opcije vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja tokom ljetnje turističke sezone 2023. godine. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније