Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б. [ Mina ]

24. 01. 2023. 21:44   >>  21:39

POZIV MINISTARSTVA FINANSIJA

Rasprava o Nacrtu izmjena Zakona o CBCG do 13. februara

Ministarstvo finansija pozvalo je sve zainteresovane da se do 13. februara prijave na javnu raspravu o Nacrtu izmjena i dopuna Zakona o Centralnoj banci (CBCG).

Ministarstvo je pozvalo građane, stručnu javnost i sve druge zainteresovane da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju tog dokumenta koji je pripremila CBCG.

Nacrt će biti dostupan javnosti na internet stranici Ministarstva i portalu e-uprave.

Zainteresovani subjekti svoje primjedbe, predloge i sugestije mogu dostaviti Ministarstvu u pisanoj formi na adresu tog Vladinog resora, ili na odgovarajućem obrascu putem mejla mirza.cirlija@mif.gov.me.

Ministarstvo će, u saradnji sa CBCG, razmotriti sve pristigle komentare, primjedbe i sugestije i nakon toga sačiniti izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi.

Kako se navodi u obrazloženju akta, u decembru 2021. godine Evropskoj komisiji (EK) je dostavljen revidiran Akcioni plan za harmonizaciju sa pravnom tekovinom EU u oblasti Poglavlja 17 – Ekonomska i monetarna unija, kojim je donošenje izmjena i dopuna Zakona o CBCG planirano za prvi kvartal ove godine.

"Tokom 2021. godine, za vrijeme sprovođenja Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za procjenu zaštitnih mehanizama CBCG, identifikovana je potreba za određenim izmjenama i dopunama Zakona o CBCG. Preporuke MMF-a u vezi sa ovim izmjenama i dopunama bile su predmet višemjesečnih pregovora između predstavnika vrhovne monetarne institucije i eksperata MMF-a, nakon kojih su dogovorena rješenja koja su unijeta u ovaj nacrt zakona", dodaje se u dokumentu.

Pored navedenih preporuka EK i MMF-a, zbog koji se prvenstveno pristupilo izmjenama i dopunama Zakona o CBCG, predložene izmjene i dopune obuhvataju i određena pitanja koja se odnose na usaglašavanje sa drugim zakonima, kao i pitanja za koja je praksa u radu CBCG ukazala na potrebu njihovog drugačijeg normiranja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније