Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Ива Перовић, Радио ЦГ

24. 01. 2023. 08:22   >>  08:17

VUKČEVIĆ

"Važno je pomoći djeci koliko god je moguće"

Pedagoškinja Natalija Vukčević koja je dobitnica nagrade za volonterizam u 2021. godini, za Radio Crne Gore priča o svom djetinjstvu, volonterskom radu, Nevladinoj organizaciji "Sunčev kutak", koja je tu da pomogne djeci sa raznim problemima sa kojima se srijeću.

Realizovala je više od 500 donacija za vrijeme trajanja epidemije kovid virusa na teritoriji Crne Gore, a rad sa djecom obožava, i kako je poručila trudiće se da cijelog života pomaže upravo djeci.

Ističe da djetinjstvo pamti po lijepom druženju i igrama.

"Mogu da kažem da je moje djetinjstvo bilo drugačije od onoga koje djeca danas imaju. Igre koje smo mi imali sada više nijesu toliko popularne. Ja kroz rad i trud sa djecom održavam tu 'notu' starih igara, da ne budu zaboravljene. Na primjer: pantomima, lastika i slično", naglašava Vukčević.

Dobitnica je nagrade za volonterizam za 2021. koju dodjeljuje Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid, a kako kaže, te godine je za vrijeme kovida, više od 500 donacija uspjela da realizuje na teritoriji naše zemlje.

"Pedagog sam, po struci, sada sam na specijalističkim studijama u Nikšiću, obožavam svoj posao i cijeli svoj život želim da posvetim njima", naglašava ona.

Osnivač je i Nevladine organizacije "Sunčev kutak" 2014. Trenutno su prostorije zatvorene, zbog renoviranja, a nada se da će opet biti aktivne tokom proljeća.

"Zamišljen je kao jedna sigurna zona za djecu, jer, nažalost, suočavamo se sa raznim disfunkcionalnim porodicama i problemima u porodici, što se reflektuje na djecu i to 'upijaju', ne znaju kako da prevaziđu traumatične trenutke. Sama ideja je bila da se djeca podstiču na igru, kreativnost, socijalizaciju. Da objedinim djecu koja su iz siromašnijih porodica, djecu samohranih roditelja i slično, sve dječije različitosti. Kod mene će to uvijek biti nevažno, samo da su djeca zadovoljna i srećna i da imaju po čemu da pamte djetinjstvo", naglašava Vukčević.

Ona je i jedna od osnivača Rvačkog kluba "Perjanik", a sve sa ciljem da se pomogne djeci.

"Sport je neophodan za pravilan rast i razvoj. Klub je nastao prije nekoliko godina, za par godina je doživio nevjerovatne rezultate. Naši klinci su osvajali razne medalje", ističe Vukčević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније