Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г. [ M.R. Radio CG ]

19. 01. 2023. 21:45 >> 21:42

VUJOVIĆ

"Svi bivši radnici Željezare da dobiju ugovore na neodređeno"

Bivši radnici nikšićke Željezare zadovoljni su ishodom razgovora sa predstavnicima EPCG nakon zvanične ovjere ugovora o kupovini fabrike. Predstavnik željezaraca Ivan Vujović, kazao je za Radio Crne Gore, da od novog menadžmenta traže da svi bivši radnici tokom februara, dobiju ugovore o radu na neodređeno, nakon čega će strpljivo čekati ponovni ulazak u fabriku.

"Napokon potpisan ugovor i ovjeren kod notara, i prva rata će biti uplaćena u ponedjeljak. Druga rata je planirana da se uplati 15. februara, i poslije uplate druge rate EPCG može da koristi imovinu Željezare, osam dana od uplate te rate. Ta uplata bi mogla da se desi i prije 15. februara, a poslije toga se planira ulazak radnika u fabriku", kazao je Vujović. 

On je istakao da to znači da će da počnu da rade, a to je njima najvažnije. 

"Ono što smo mi tražili, ako ne može svako da počne odmah da bar dobijemo rješenje. Mi smo spremni da čekamo ali moramo da imamo garanciju, a jedina garancija je potpisivanje ugovora o radu", istakao je Vujović. 

Naveo je da su tražili da ti ugovori budu za stalno zaposlenje. 

"Imaćemo razgovore i u narednim danima", zaključio je Vujović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније