Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

09. 01. 2023. 13:02 >> 13:45
3

OBJAVLjEN SPISAK

Pogledajte imena osoba koje su dobile počasno državljanstvo CG od 2008.

Centar za građansko obrazovanje (CGO) objavio je sva imena osoba koje su dobile počasno državljanstvo Crne Gore od 2008. do 2022. godine.

“Radi se o ukupno 1072 lica, a u posljednje dvije godine dramatično raste broj dodijeljenih državljanstava po ovom osnovu”, saopšteno je iz CGO. 

Sve podatke je CGO dobio, u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama, od Ministarstva unutrašnjih poslova, koje, kako su kazali iz te NVO, ne objavljuje proaktivno ove podatke iako su oni od nespornog javnog značaja.

Državljanstva su dodijeljena na osnovu predloga najistaknutijih državnih funkcionera. Vlada je podatke dostavila CGO-u, koji ih je objavio.

Na ovom linku možete vidjeti sva imena osoba koje su dobile počasno državljanstvo.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније