Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

23. 11. 2022. 17:29   >>  17:34 1

MONTEPUT

"Most Tara 2 oštećen ali nije ugrožena funkcionalnost objekta"

Nakon što su se na društvenim mrežama pojavile fotografije sa opisom da je konstrukcija mosta na Tari oštećena uslijed obilnih padavina, iz Monteputa su TVCG saopštili da je uvidom od strane nadzornog organa na izgradnji auto-puta Inžerop-Geodata i predstavnika Monteputa konstatovano da je usljed bujičnih voda u koritu Tare rijeka oštetila - odnijela dio nasipa ispod mosta Tara 2 u dijelu naglavih greda stubova RS7 i RS8, ali nije ugrožena stabilnost objekta niti funkcionalnost.

Pojašnjavaju da se naglavne grede koriste tokom izgradnje za nošenje oplate mosta, te da nisu dio noseće konstrukcije mosta.

"Noseći stubovi su duboko fundirani, tačnije oslanjaju se na šipove dubine cca 25 metara, tako da sama konstrukcija mosta Tara 2 nije ugrožena. Ovo će se riješiti kada se nasip i obaloutvrda ponovo isplaniraju i urede nakon smanjenja nivoa vodotoka. Znači, ističemo da nije ugrožena stabilnost objekta niti funkcionalnost. Usljed najavljenih novih većih padavina dodatno će biti pojačan monitoring lokacije", zaključuju iz Monteputa.

Građanski i ekološki aktivista Vuk Vujisić objavio je na svom fejsbuk profilu fotografije mosta, uz opis: "Ovo je suštinski razlog zašto su betonirali i izmještali rijeku Taru, još uvijek kriju papire o ovoj dionici pored upozorenja stručnjaka i UNESCO radili su po svom. Zatvor je za neke ništa kad vidite Taru, ali i stanje projekta od milijardu ovih dana". 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније