Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Слободан Докнић [ TVCG ]

19. 11. 2022. 19:38   >>  20. 11. 2022. 13:08 4

RODITELjI ZABRINUTI

Nikšić: Incident u školi, zbog biber spreja osmoro učenika primljeno u Hitnu

U Prvoj srednjoj stručnoj školi u Nikšiću juče je došlo do upotrebe biber spreja, zbog čega je osmoro učenika primljeno u Hitnu medicinsku službu. Nakon ukazane pomoći odmah su pušteni kući. Nastava se nakon incidenta u školi prekinula. Zabrinuti roditelji imaju primjedbe i na postupanje ljekara u Hitnoj, dok sa druge strane doktori tvrde da je sve urađeno po proceduri.

"Ne želim stvarno da mi dijete dolazi sa stresom kući i da li će je neko napadnuti ili neće", kazala je majka čija je ćerka juče, nakon incidenta u Prvoj srednjoj stručnoj školi u Nikšiću, završila u hitnoj pomoći.

Naime, tokom malog odmora, u toaletu koji nije pokriven video nadzorom, neko je koristio biber sprej od kojeg je djevojčici bilo loše. Uprava škole još nije utvrdila ko je to uradio, ali se pretpostavlja da je neko od učenika.

"I taj učenik vjerovatno ima, očekivano je da ima problematično ponašanje. I ako ima neke kazne, sigurno udaljenje iz škole. Ne smijemo dozvoliti niko našu djecu da ugrožava", rekao je direktor Prve srednje stručne škole Milomir Šumić.

Iz Ministarstva prosvjete su povodom incidenta u nikšićkoj školi kazali da obrazovne ustanove reaguju u skladu sa procjenom i uputstvom u slučaju nasilja i vandalizma.

No, to nije utjeha za majku učenice koja je iz straha za bezbjednost djeteta insistirala na anonimnosti. Ona poziva škole da zaštite djecu.

"Da se poštuje da se zna šta je đak. Da u školi ima obezbjeđenje, a ne da se puštaju djeca sa suzavcima i noževima, da se puše razne stvari o kojima se ćuti. Da se djeca zaštite, da mi kao roditelji idemo mirno na posao, da mirno živomo, da ne mislimo šta će naše dijete da preživi u školi - kakav terror, od koga i od čega", dodala je majka učenice.

Naša sagovornica problematizovala je i postupanje zaposlenih u Hitnoj pomoći u kojoj je bila zbinuta njena ćerku. Kaže da je tek nakon insistiranje dobila izvještaj ljekara, dok iz te zdravstvene ustanove odgovoraju da su sve radili po proceduri.

Podjestimo, slučaj u Nikšiću nije, nažalost, jedini koji je uzrburkao javnost. Prije dva dana u Baru je prebijen sedamnaestogodišnjak zbog čega je sa teškim povredama prebačen u tamošnju bolnicu.

Dječaka je napala grupa maloljetnika sa kojima ide u srednju školu, prenio je Bar info.

Iz policije je za TVCG nezvanično saopšteno da su identifikovali tri maloljetnika koja su napala sedamnaestogodišnjaka.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније