Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Драгана Шундић, ТВЦГ

17. 11. 2022. 07:17   >>  07:15

MNOGE NEPRAVILNOSTI

Sudbina četvrte zgrade za penzionere još pod znakom pitanja

Četvrtu zgradu za podgoričke penzionere neće raditi Udruženje penzionera kao nevladina organizacija, već državne institucije, poručuju iz Fonda PIO, naglašavajući da su gradnju i raspodjelu stanova prethodne tri pratile mnoge nepravilnosti.

Sudbina četvrte zgrade za penzionere još je pod znakom pitanja. Iz Udruženja penzionera Podgorica su nam kazali da je projekat dobio saglasnost državnog arhitekte, ali je prije dvije godine nedostajalo skoro pola miliona za radove. Godinu i po se, kažu, obraćaju Vladi i Fondu Pio, ali odgovora nema.

"25. maja 2021. falilo je 493 380 eura, 25. maja 2022. izvršili smo preračunavanje istog stambenog objekta i utvrdili da nam fali više od 765.000. Da su nam dali sredstva kad smo tražili taj bio objekat već bio gotov", kazao je Puniša Stanišić iz Udruženje penzionera Podgorice.

Iz Fonda PIO za TVCG kažu da su gradnju tri zgrade pratile brojne kontraverze. Vršilac dužnosti direktora Ranko Aligrudić poručuje da je Upravni odbor, kada je otvoreno pitanje provjere regularnosti gradnje i raspodjele stanova, donio odluku da se stopiraju davanja predviđena budžetom Fonda, pa se otvorilo pitanje daljeg načina gradnje.

"Ova četvrta zgrada čeka rasplet te situacije", kazao je Aligrudić.

A zgradu neće moći da radi udruženje penzionera kao nevladina organizacija, poručuju iz Fonda PIO, jer po zakonu, tvrdi Aligrudić, NVO ne moze da raspolaže državnim novcem.

"Po zakonu oni ne smiju biti investitori, to mora da radi nadležni državni organ i mi moramo upravo da utvrdimo da li že t raditi dond pio, ili fond u saradnji sa ministatvom ili ce to raditi neka specijalizovana firma 4.32

Najvažnije od svega, napominje Aligrudić, stanovi u četvrtoj zgradi neće se moći prodati, jer je utvrđeno da je u prethodne tri 35 odsto stanova preprodato prije useljenja.

"To znači da nismo pogdili pravu sustinu, da stanovi nisu pošli u ruke onih kojima su bili potebni, nego je mnogima poslužilo da zarade na tim satanovima", kaže Aligrudić.

"Ko je god dobio stan, stekao vlasništvo jedan kroz jedan, nema toga ko njemu može zabraniti da to ne prenese na svoje diejte, na svoje unuče itd", napominje Puniša Stanišić.

Aligrudić očekuje da će ova situacija uskoro biti riješena, te da će i na četvrtom placu dodijeljenom penzionerima početi radovi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније