Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

06. 11. 2022. 07:50 >> 07:59

MICEV NAJAVLjUJE

Sunčano i toplije do narednog vikenda

Meteorolog Branko Micev za narednu sedmicu najavljuje prestanak padavina i rast temperature. Takvo vrijeme, kako kaže, zadržaće se do vikenda.

Micev kaže da nas danas očekuje razvedravanje, a na primorju ciklonska bura. Na sjeveru danas će biti oblačno, povremeno sa kišom i značajno hladnije.

U najvišim planinskim oblastima od 2.000 metara moguće su, navodi Micev, i kratkotrajno sniježne pahulje.

“Narednih dana u ponedjeljak, utorak i srijedu i četvrtak na jugu Crne Gore i u centranom dijelu biće više sunca i primjetno toplije, uz moguće mjestimično naoblačenje”, kaže Micev.

Najavljuje od sjutra i rast temperature.

“I na sjeveru od sjutra, pa do petka osjetno toplije. Kako sada stvari stoje na osnovu prognostičkog materijala, petak i sljedeći vikend nas očekuje opet kiša, a na sjeveru priliv hladnog vazduha što se u najvišim planinskim oblastima usloviti slabu susnježicu i slab snijeg”, naveo je Micev.

Oboreni rekordi u padavinama

Nakon rekordno visokih temperatura za kraj oktobra i početak novembra prethodna dva dana imali smo obilne padavine.

U subotu ujutru u Podgorici, kako kaže Micev, imali smo 136 litara kiše što je za 5. novembra dnevni rekord za više od 70 godina.

“Do jutros u Podgorici je palo 166 litara kiše, na Cetinju 146, u Nikšiću 106 litara i to je količina kiše koja će imati značajan uticaj na hidrološko stanje”, navodi Micev.

Zbog takvih padavina, kako kaže Micev, imamo porast vodostaja Morače za oko pet metara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније