Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

01. 11. 2022. 09:44 >> 09:46
2

TOKOM VIKENDA

Vandali u OŠ "Štampar Makarije" polomili prozore i inventar

U OŠ "Štampar Makarije" vandali su polomili nekoliko prozora na jednoj od učionica i uništili nešto od inventara u njoj. Kako je kazao direktor škole Novica Gačević, iz škole ništa nije otuđeno.

Gačević je kazao da je domar u nedjelju ujutru zatekao takvo stanje, da je odmah obaviještena policija i da se traže počinioci. 

"Ovo je, ipak, državna imovina i svi smo dužni da čuvamo tu imovinu. Ovo treba svakog da zabrine od najmanjeg do onog najpozvanijeg u državi. Očevidci smo i da društvene mreže nažalost pozivaju na vandalizam, a dobrota i ljubav među ljudima više kao da ne postoje. Na tim mrežama sve više se koriste neprimjerene riječi, sveđe, a djecu uče da budu oholi, zobiji i vandali i to proizvodi ovo stanje koje vidite danas u školi", kazao je Gačević.

On je istakao da ne može trenutno da kaže kolika je šteta, ali da taj materijalni dio nije toliko ni bitan, koliko model ponašanja koji se prihvata kao normalan i koji mlađe generacije uzimaju kao poželjan.

"Dešava se da se napravi materijalna šteta, polomi prozor, ali ovako vandalsko ponašenje u jednoj vaspitno obrazovnoj ustanovi je neprihvatljivo. Problem je što je to primjer mlađim pokoljenjima da se slično ponašaju", kazao je Gačević.

Apelovao je na djecu, roditelje i nastavnike, kao i na nosioce najvećih funkcija da obrate pažnju na ponašanje i rječnik, jer djeca nijesu kriva, pošto samo preslikavaju ponašanje odraslih.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније